fbpx

ADOLESCENTS

I LA SEVA SALUT DENTAL

 

PER QUÈ ÉS IMPORTANT CUIDAR LA SALUT DENTAL?

HÀBITS SALUDABLES I HÀBITS QUE CONTROLAR

L’ORTODÒNCIA EN ADOLESCENTS NECESSITAT O CAPRITX?

ADOLESCENTS

I LA SEVA SALUT DENTAL

 

ÉS TAN IMPORTANT CUIDAR LA SEVA SALUT DENTAL?

QUINS HÀBITS SÓN SALUDABLES I QUINS CAL CONTROLAR?

ÉS L’ORTODÒNCIA EN ADOLESCENTS UNA NECESSITAT O UN CAPRITX?

Blog de la salut dental de los Adolescents - MOBIL

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix l’adolescència com el període de creixement i desenvolupament humà que es produeix després de la infantesa i abans de l’edat adulta, entre els 10 i els 19 anys.

Durant l’adolescència es produeixen milers de canvis, tant físics com emocionals i socials. Com a resultat, en aquesta etapa s’estableixen un conjunt d’hàbits i conductes que determinaran el nivell de benestar futur, així com de la qualitat de vida i salut. Una part essencial de la salut general resideix en la boca i les dents.

És per això que en aquest blog analitzem la importància d’ajudar als adolescents al fet que converteixin la higiene bucal en una pauta correcta i així, valorar la importància que té a cuidar-la dia a dia.

PERQUÈ ELS ADOLESCENTS GAUDEIXIN D’UNA BONA SALUT DENTAL

– HÀBITS QUE CONTROLAR

 

blanc
LIMITA PICAR ENTRE HORES, ELS DOLOS I LES BEGUDES CARBONATADES

Los adolescentes tiene que tener cuidado con el abuso de ciertos alimentosPer què? Perquè el sucre s’adhereix a les dents afavorint el creixement bacterià i l’aparició de càries. L’Organització Mundial de la Salut recomana no sobrepassar els 20-30 grams diaris, depenent de l’edat.

Un altre aspecte és el consum abusiu de les begudes carbonatades. Aquesta origina diversos problemes de salut, entre altres, erosió en l’esmalt, tornant-lo més fràgil i propens a la càries, a causa de l’alt contingut de sucre i a la seva acidesa.

El 20% de les calories dels adolescents procedeix de menjar porqueria. D’altra banda, l’àcid fòlic present en els vegetals de fulla verda, ajuden a mantenir una bona salut dental. La fruita fresca i vegetals crus, com la poma, pastanaga o l’api, ajuden a eliminar la placa de les dents i refresquen l’alè. Per això, s’aconsella als adolescents al fet que consumeixin més fruites i verdures i menys menjar ràpid o menjar porqueria.

EVITA PÍRCINGS ORALS

Els pírcings orals no són per a res recomanables perquè no són una cosa natural i comporta alguns riscos importants per a la salut oral i, en conseqüència, la salut general. Per què? Perquè poden danyar les teves dents, les teves genives, les teves mucoses,… A més, interfereixen amb la masticació i en la parla. També, en bastantes ocasions originen infeccions i hemorràgies. Fins s’han descrit algunes lesions nervioses importants a l’hora de col·locar-los!

LES DENTS NO SÓN EINES

Mastegar gel, obrir ampolles o tallar un fil amb les dents, poden danyar les teves peces dentals de forma molt important. No els usis com si fossin eines ja que les dents poden arribar a fracturar-se i desgastar-se.

Molta gent té el costum de mastegar els glaçons que queden en el got després d’acabar una beguda, no obstant això, és una cosa que els dentistes desaconsellen. Fer-ho sovint o grans quantitats pot fracturar les dents o produir-los fissures.

Les persones que tenen major risc de veure danyats les seves dents són aquelles que tenen empastaments i corones. Aquests també es poden danyar si els uses per a obrir flascons de medicines i envasos de cartó o de paper. I, encara que sembli menys nociu, tampoc és recomanable tallar fils amb les dents. Encara que no hi ha tant de risc que es fracturi alguna dent, pot provocar fissures que no veiem i amb el mínim impacte, la dent es pot trencar.

EL CONSUM DE TABAC I L'ABÚS DE L'ALCOHOL

És conegut que l’hàbit tabàquic i el consum d’alcohol no moderat són enemics de la salut general. S’associen a determinades patologies com el càncer oral o les malalties periodontals, a més de ser els causants del fracàs de molts tractaments dentals. A més, els cigarrets contenen una gran quantitat de substàncies, totes elles tòxiques per al nostre organisme. Contenen gasos, metalls, verins, quitrà i altres substàncies que afecten, no solament a la salut dental, sinó a tots els nostres òrgans.

MOSSEGAR-SE LES UNGLES

Es mejor que los adolescentes no se muerdan las uñasA més de no ser higiènic i fer que els dits sofreixin ferides, aquest hàbit també pot ser molt dolent per a la salut dental. Els bacteris que es troben en les ungles poden provocar una infecció en l’aparell digestiu, però també poden ser la causa d’infeccions locals en la boca. L’hàbit origina fissures en les dents, sobretot en els incisius.

PERQUÈ ELS ADOLESCENTS GAUDEIXIN D’UNA BONA SALUT DENTAL

– HÀBITS SALUDABLES

 

És important que els adolescents cuidin la seva higiene dental
Per a cuidar la salut dental els adolescents han de visitar al dentista
BONA HIGIENE

Raspalla’t dues vegades al dia • Cuida de no oblidar la neteja interdental • Usa pasta fluorada

DIETA SANA

Vés amb compte de no abusar d’hidrats de carboni • Veu amb ull amb les begudes energètiquesHidrata’t sovint

És important que els adolescents cuidin la seva higiene dental
PROTECCIÓ I VIGILÀNCIA

• Usa protector bucal en esports de contacte per a protegir el somriure. Aquests normalment cobreixen les dents superiors i estan dissenyats per a evitar fractures, ferides en els llavis i altres danys en la boca.

• No deixis de passar les teves revisions periòdiques. Per què? Perquè a majoria de les patologies orals són difícils de poder diagnosticar-les nosaltres mateixos ja que, la càries, al principi, ni es veu ni fan mal. És per això que, anar periòdicament al dentista permet, a més, controlar els tractaments que ens hagin realitzat i detectar a temps petits desperfectes. Les revisions permeten mantenir la nostra salut dental en nivells òptims, evitant complicacions en la salut general. Per si fos poc, les revisions suposen un important estalvi de temps i de costos.

Per a cuidar la salut dental els adolescents han de visitar al dentista

EXCUSES PER A NO ANAR AL DENTISTA

EM FARÀ MAL. Tens molta més probabilitat d’evitar el dolor si acudeixes regularment al dentista.

NO TINC RES. Encara que no et faci mal res, al principi moltes malalties bucodentals passen desapercebudes i només el dentista pot diagnosticar-les.

ÉS MOLT CAR. El que realment surt costós no és anar al dentista, sinó descurar-se la boca. S’acumularan més patologies i els tractaments seran més complexos i, per tant, més cars.

TINC L’AGENDA MOLT OCUPADA. És preferible invertir 30 minuts una vegada a l’any visitant al teu dentista que acumular patologies i haver de perdre molt més.

MALES EXPERIÈNCIES. L’haver tingut una mala experiència no significa que totes vagin a ser iguals. Comenta-li al teu dentista què et va passar per a evitar-lo.

L’ORTODÒNCIA EN ADOLESCENTS NECESSITAT O CAPRITX?

Segons un estudi realitzat pel Consell General de Col·legis d’Odontòlegs i Estomatòlegs d’Espanya, en el qual es va entrevistar un total de 1.003 persones en tota la geografia espanyola en les dates del 3 al 10 d’octubre del 2019, i editat en el llibre: LIBRO BLANCO LA SALUD BUCODENTAL EN ESPAÑA 2020, exposa:

“SALUT ORAL I RELACIÓ AMB SALUT GENERAL I ESTÈTICA:

la majoria [dels enquestats sobre salut oral] pensa que és molt important per a la seva salut general (95%) […], sobre el seu grau de satisfacció amb la seva salut bucodental a nivell estètic, 3 de cada 10 adults espanyols no estan satisfets i per al 27%, la salut bucodental és una qüestió eminentment d’estètica.”

I respecte a “PROBLEMES BUCODENTALS EN ELS FILLS:

El 29% [dels pares enquestats] creuen que el seu fill/a té alguna càries i el 25% que té una malposición dentària. […] Les càries i les malposiciones continuen sent els problemes amb major freqüència percebuts pels progenitors.”

Per a resumir, segons recents estudis les persones consideren que la cura de la salut dental és important per a la salut en general. Així mateix, molts pares consideren que els seus fills tenen malposició dentària (dents mal alineades) i, com això influeix en la satisfacció de l’estètica en les persones adultes, és una preocupació més que tenen els progenitors sobre els seus fills.

Què fa que un somriure sigui bonic?

• Alineació i simetria de les dents

• Proporció de les dents i l’ample del somriure

• Espaiat de les dents

• Forma, color i el gruix dels llavis

• Marge i la salut gingival

• El color de les dents

Adolescents usen invisalign teen com a ortodòncia invisible

A més de millorar l’estètica, l’ortodòncia té molts altres beneficis.

Quan les dents no encaixen adequadament es diu maloclusió. Hi ha diferents tipus de maloclusió, per exemple, quan les dents estan molt apinyats per falta d’espai, quan hi ha grans espais entre ells (anomenat diastema) o senzillament quan no s’alineen bé en mossegar. Com a resultat, això pot provocar problemes com a irritació gingival, desgast dental i dolor mandibular.

Amb l’alineació dental, gràcies al tractament d’ortodòncia, obtindrà una millor mossegada i li resultarà més fàcil mantenir les dents netes, la qual cosa podria ajudar a alleujar aquest tipus de símptomes.

Adolescents amb ortodòncia dormen millor
Adolescent protegeix dents en practicar esport
Adolescents és una època de molts canvis

QUINS BENEFICIS ADDICIONALS TÉ L’ORTODÒNCIA

MILLORA LA RESPIRACIÓ NASAL
  • En nens i adolescents afavoreix un desenvolupament harmoniós de la cara
  • Filtra l’aire als pulmons
  • Millora la qualitat de la son
MILLORA LA MASTICACIÓ
  • Amb això millora la digestió d’aliments
  • Prevé el desgast dentari
  • I prevé problemes de la ATM (Articulació Temporomandibular)
Adolescents amb ortodòncia dormen millor
PROTEGEIX LES DENTS
  • Evita fractures dentàries, per no tenir peces dentals sobresortides
  • Facilita un correcte raspallat i dificulta l’acumulació excessiva de carrall i l’aparició de càries
CONTRIBUEIX Al BENESTAR
  • Augmenta l’autoestima
  • Millora les relacions interpersonals
Adolescent protegeix dents en practicar esport

L’ORTODÒNCIA INVISIBLE, la solució més estètica per als adolescents

Un tractament d’ortodòncia invisible consisteix en una sèrie de planxes transparents (alineadors o aligners) fetes a mesura que es canvien cada dues setmanes per unes noves.

Els aligners funcionen de manera similar als bràquets, utilitzen una força gradual per a controlar el moviment de les dents. Però en lloc d’estar fixats en el seu lloc amb filferros i bràquets metàl·lics, són extraïbles. Això permet raspallar-se les dents i utilitzar fil dental després dels menjars amb major facilitat. A més, es pot gaudir de la seva dieta habitual, menjar el que vulgui i llevar-se els alienadores en ocasions especials.

En conseqüència, aquests alineadors fets a mida poden resultar més còmodes per a la boca i les genives i també poden prevenir el desgast de les dents que provoca el bruxisme. I damunt són transparents! Pel que la gent a penes notarà que s’està portant posat un tractament d’ortodòncia.

Adolescents usen Invisalign teen amb els indicadors de compliment blaus

COMPARATIVA ENTRE ORTODÒNCIA AMB ALIGNERS TRANSPARENTS I BRÀQUETS

  Aligners Brackets
Tracta de manera efectiva una gran varietat de casos, com apiñamiento, espaiat, mossegada croada, mossegada profunda i protrusió.
Alinea les dents.
Permet menjar qualsevol tipus d’aliment.  
Pot retirar-se sempre que es necessiti.  
És transparent, per la qual cosa és pràcticament invisible.  
Ajuda a raspallar-se les dents i utilitzar fil dental amb normalitat per a una major salut periodontal.  
Està fabricat amb un material plàstic suau i còmode.  
Protegeix les dents davant cops, com els realitzats per esports de contacte, i del bruxisme.  
Allibera temps agenda ja que redueix la freqüència de les visites en la clínica a cada 6-8 setmanes.  

Depenent de l’edat del pacient i del problema a tractar, el ortodoncista determinarà quina opció de tractament serà la més indicada i valorarà realitzar un tractament amb Invisalign Teen, que consisteix en uns aligners especials per a adolescents.

Els alineadors d’aquesta mena de tractament segueixen la mateixa tècnica que els alineadors d’adults. Però a més se’ls han afegit unes característiques concretes per a garantir l’èxit del tractament. Es tenen en compte l’estil de vida i les necessitats dels adolescents.

INDICADORS DE COMPLIMENT BLAUS

Per exemple, els alineadors transparents per a adolescents porten uns “indicadors de compliment” blaus. Aquests indicadors van perdent el seu color amb l’ús prescrit fins a arribar a ser totalment transparents. D’aquesta manera, el ortodoncista pot saber exactament les hores que s’ha emportat l’alineador.

A més, tenint en compte el ritme i estil dels adolescents, en el preu del tractament s’inclouen un nombre addicional d’alineadors de recanvi per a poder substituir aquells aligners que accidentalment s’hagin pogut trencar o extraviar.

PREU D’ORTODÒNCIA INVISIBLE PER A ADOLESCENTS

El preu d’un tractament d’ortodòncia invisible per a adolescents és diferent en cada cas, perquè no tots els pacients tenen les mateixes necessitats.

La gravetat del cas a tractar (lleu, moderat o sever), la durada del tractament i la cooperació del pacient són els aspectes que influeixen en el preu d’un tractament d’ortodòncia. El preu d’un tractament d’ortodòncia pot rondar entre 1.500 – 4.500 €.

Per tant, per a poder tenir un pressupost tancat recomanem realitzar un estudi ortodòntic acudint a una visita en la clínica dental. En aquest estudi els nostres professionals valoraran l’estat de la boca de l’adolescent i dissenyaran el pla de tractament. Amb aquest diagnòstic, presentem el pressupost tancat i explicarem les opcions per a finançar el tractament i que es pugui pagar en còmodes quotes.

Adolescents en la piscina amigues

RESUM

 • UNA CORRECTA HIGIENE BUCODENTAL: El raspallat retira la placa que causa les càries i la gingivitis. Recorda netejar entre les dents.
 • HÀBITS NO SALUDABLES: El tabac, l’alcohol, una dieta inadequada i els pírcings en la boca afecten la salut dental.
 • ABÚS EN EL CONSUM DE BEGUDES ENERGÈTIQUES: Prendre moltes begudes energètiques i carbonatades no són recomanables per a la teva salut dental.
 • VISITES Al DENTISTA: Les revisions regulars al dentista permeten detectar problemes a temps i estalviar diners
 • L’ORTODÒNCIA – INVERSIÓ EN SALUT: L’ortodòncia no sols millora l’estètica, té molts beneficis per a la salut en general.
Adolescents en la piscina amigues

DEMANA CITA EN UN SOL CLIC

A la teva primera cita revisarem la teva salut dental, realitzarem el diagnòstic del teu problema i t’indicarem el pla de tractament més adequat per a resoldre’l. També et presentarem el pressupost i t’explicarem les diferents opcions de pagament finançament.

9 CLÍNIQUES DENTALS AL TEU ABAST

Mapa 9 clíniques dentals Orthodontic

Descobreix la clínica dental Orthodontic més propera a tu, els millors dentistes especialitzats t’estan esperant.

COEC - Demana una primera visita en la Clínica dental Orthodontic
SEDA - Demana una primera visita en la Clínica dental Orthodontic
Consejo - Demana una primera visita en la Clínica dental Orthodontic
FDE Fundación Dental Española
AHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de Catalunya
SEDO Sociedad Española de Ortodoncia

COEC Pide primera visita en la clínica dentalSEDA Pide primera visita en la clínica dental

 

Consejo Pide una primera visita en tu clíncia dental OrthodonticFDE Fundación Dental EspañolaAHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de CatalunyaSEDO Sociedad Española de Ortodoncia