fbpx

Tractament d’ortodòncia

Llueix el teu millor somriure

L’ortodòncia és l’especialitat de l’odontologia dedicada a tractar la malposició dental causada tant per irregularitats dentals com facials. Un tractament d’ortodòncia et podrà ajudar a millorar la funcionalitat i estètica de la boca quan les dents estan mal col·locats, o fins i tot quan no pots tancar correctament la boca, quan tens una malformació o, simplement, quan no t’agrada el teu somriure.

Tractament d’ortodòncia

Llueix el teu millor somriure

L’ortodòncia és l’especialitat de l’odontologia dedicada a tractar la malposició dental causada tant per irregularitats dentals com facials. Un tractament d’ortodòncia et podrà ajudar a millorar la funcionalitat i estètica de la boca quan les dents estan mal col·locats, o fins i tot quan no pots tancar correctament la boca, quan tens una malformació o, simplement, quan no t’agrada el teu somriure.

Descobreix el nostre tractament d’ortodòncia

Amb un tractament d’ortodòncia millorem la funcionalitat i estètica del teu somriure. Existeix una gran varietat de tractaments d’ortodòncia, des dels tradicionals brackets metàl·lics fins a aparells pràcticament invisibles que es poden llevar i posar. Per aquest motiu, qualsevol edat és bona per a realitzar-se una ortodòncia.

Unos dientes en mala posición no solo son estética, sino que también pueden conllevar problemas de higiene o mala colocación mandibular. Es importante que los niños entre 7 y 9 años visiten el ortodoncista para comprobar el crecimiento de sus dientes. De esta forma, se puede prevenir y tratar a tiempo cualquier alteración. En Orthodontic, esta primera visita de diagnóstico y evaluación inicial de ortodoncia resolveremos todas sus dudas.

Per què fer el teu tractament d’ortodòncia en Orthodontic Dental Centers?

$
Amb un tractament d’ortodòncia millorem la 
funcionalitat i estètica del teu somriure. Existeix una gran varietat de tractaments d’ortodòncia, donis dels tradicionals brackets metàl·
*lics fins a aparells pràcticament invisibles que és podin portar iposar. Per aquest motiu, qualsevol edat és 
bona per a realitzar-s’uneixi ortodòncia.
$
Totes les revisions de control en nens són totalment gratuïtes fins a l’inici del tractament, independentment del nombre de revisions de control a realitzar. D’aquesta manera podrem portar un control molt més profund del desenvolupament de les seves dents.
$
Abans de començar amb el teu tractament d’ortodòncia, et presentem un pressupost tancat, a pagar en còmodes mensualitats, amb finançament a mesura sense interessos i amb uns preus molt econòmics i competitius.

Preguntes freqüents

vacío

Per a qui està indicat el tractament d'ortodòncia?

Tant nens com adults poden realitzar-se un tractament d’ortodòncia. Simplement variarà el tipus de tractament o la tècnica a utilitzar. No obstant això, a mode de prevenció, és molt important fer una primera revisió d’ortodòncia als nens entre els 7 i 9 anys. En aquesta es controla el creixement dental per a evitar problemes complexos a una edat més avançada.

Quines irregularitats dentals poden corregir-se amb un tractament d'ortodòncia?

 • Apiñamiento: les dents estan mal alineats i muntats els uns sobre els altres. El apiñamiento dificulta la higiene dental, podent arribar a afectar la salut de dents i genives.
 • Regruix o overjet: es dona quan les dents superiors queden col·locats molt per davant dels incesivos inferiors. Pot donar-se per diferents causes: alteracions mandibulars, maloclusió molar, ús prolongat del xumet i/o biberó, l’hàbit de xuclar-se el polze…
 • Separació entre dents: pot ocórrer per la falta d’alguna dent, o per tenir una arcada dental molt gran.
 • Mossegada oberta: es dona quan les dents anteriors no es troben en tancar la boca. Queda una separació entre els incisius superiors i els inferiors tenint la boca tancada.
 • Sobremordida o mossegada profunda: ocorre quan en tancar la boca, les dents superiors cobreixen en excés les dents inferiors, quedant aquests amagats.
 • Mossegada croada: és quan els incisius superiors encaixen cap a dins, per darrere dels incisius inferiors, en mossegar. Pot donar-se tant perquè les dents estiguin inclinades cap a dins, com per problemes mandibulars.

Quina és l'edat més adequada per a començar un tractament d'ortodòncia?

És molt important que els nens visitin el ortodoncista entre els 7 i 9 anys. A aquesta edat, comencen a sortir les dents definitives. Amb una revisió ortodòntica es comprovarà que el creixement i posició de les dents i maxil·lars siguin correctes. De no ser-ho, es pot prevenir i tractar a temps qualsevol alteració en la posició de les dents. Hi ha alguns tipus de problemes gosi-us (maxil·lars o mandibulars) que haurien de tractar-se a una edat primerenca, quan encara hi ha creixement. Així poden solucionar-se amb tractaments més senzills i amb major garantia d’èxit. No obstant això, no hi ha límit d’edat per a fer-se un tractament d’ortodòncia. Fa uns anys s’associava l’ortodòncia exclusivament als nens.

Les tècniques actuals han demostrat que els adults poden millorar la posició de les seves dents amb resultats molt satisfactoris. En les nostres clíniques trobaràs moltes facilitats econòmiques per als tractaments d’ortodòncia: primera visita gratuïta, preus ajustats molt econòmics, pagaments mensuals, etc.

Per què és important realitzar un tractament d'ortodòncia per a alinear les dents?

Un tractament d’ortodòncia millora no sols la nostra salut dental sinó també la nostra autoestima:

 • El apiñamiento dental dificulta la higiene. En conseqüència, una mala higiene pot comportar futurs problemes en dents i genives, com a càries i malaltia de les genives (o periodontitis).
 • Una mala alineació dental pot resultar en una masticació incorrecta. En un desgast desigual de les dents o en mala col·locació mandibular, podent arribar a provocar maldecaps, cara o coll.
 • Unes dents tortes i en mala posició poden comportar a la baixa autoestima del pacient. Amb el que un tractament d’ortodòncia pot ajudar a millorar el somriure, el benestar i l’autoestima.

Quines tècniques i tipus de tractaments existeixen?

Hi ha diferents tècniques ortodòntiques i tipus d’aparells. Segons el tipus de problema a tractar, el/la ortodoncista recomanarà un tipus de tractament o un altre. Trobem tècniques com els brackets metàl·lics (inclosos els brackets Damon), brackets estètics o brackets ceràmics, aparells amovibles, quad-*elix, ortodòncia lingual. També existeix l’ortodòncia invisible amb planxes transparents, alineadors. A més tots els materials que utilitzem en les nostres clíniques són d’alta qualitat.

Hi ha alternatives més estètiques als brackets metàl·lics convencionals?

En l’actualitat, disposem de diferents tipus de tècniques molt estètiques que fan que tant adults com adolescents se sentin més còmodes amb el seu tractament d’ortodòncia. Els brackets ceràmics són com els metàl·lics, però transparents. No es taquen ni pigmenten, cosa que significa que mantenen la seva estètica durant tot el tractament.

Un tipus de tractament d’ortodòncia molt estètic i còmode és l’ortodòncia invisible, que consisteix en una sèrie de planxes transparents que es poden llevar i posar i que són pràcticament invisibles. En qualsevol cas, serà el ortodoncista qui millor podrà valorar el tipus de tractament més adequat per al pacient.

És dolorós un tractament d'ortodòncia?

En els primers dies després de la col·locació dels brackets poden sentir-se petites molèsties, com unes certes pressions en les dents o una major sensibilitat. D’aparèixer, aquestes molèsties remetran en uns pocs dies (4-5 dies). També poden aparèixer algunes petites nafres produïdes pel frec dels aparells en les galtes. El/la ortodoncista et recomanarà què fer per a alleujar els símptomes, que milloraran amb l’ús d’un analgèsic comú i de cera ortodòntica per a evitar els frecs.

Podré menjar de tot durant el tractament?

Ha de tenir-se en compte que, durant el tractament d’ortodòncia, s’emporten en la boca uns aparells que han de cuidar-se per al bon desenvolupament del tractament. Per a això, ha d’evitar-se menjar aliments durs o enganxosos: entrepans, fruita seca, fruita a mossegades, xiclets, llaminadures… Tampoc s’hauria de posar en la boca ni mossegar bolígrafs o qualsevol altre objecte.

Una vegada iniciat el tractament d'ortodòncia cada quan hauré de visitar el ortodoncista?

Durant el tractament, tindràs cites curtes de revisió aproximadament cada sis setmanes. És molt important acudir a totes les visites per a una correcta evolució del teu tractament d’ortodòncia. D’aquesta manera, serà més fàcil aconseguir el somriure desitjat i el desenvolupament del tractament en el temps previst.

Quant costa un tractament d'ortodòncia?

El preu d’un tractament d’ortodòncia depèn de diversos factors, com el problema a tractar o la tècnica que vagi a utilitzar-se. La millor manera de saber el cost exacte del nostre tractament és a través d’una primera visita. En ella es realitzaran les proves de diagnòstic necessàries (fotografies i/o radiografies). El/ la ortodoncista realitzarà l’estudi del pacient i establirà un diagnòstic i el pla de tractament més adequat. Amb això podrà presentar-se al pacient el pressupost i el pla de pagaments corresponent, ajustat a les necessitats de cada pacient.
En les nostres clíniques, tot aquest estudi inicial tan complet (valorat en 120€), actualment és GRATIS. De manera que obtindràs tota la informació del teu futur tractament.

NOU SERVEI DE

RESERVA EN LÍNIA

És ràpid i senzill! Tan sols et prendrà un parell de minuts.

 1. Selecciona la clínica on t’agradaria visitar-te
 2. Tria el tipus de visita que desitges
 3. Tria tu mateix/al dia i l’hora que més et convingui
 4. Emplena les teves dades per a poder realitzar correctament la reserva

NOU SERVEI DE
RESERVA EN LÍNIA

És ràpid i senzill! Tan sols et prendrà un parell de minuts.

 1. Selecciona la clínica on t’agradaria visitar-te
 2. Tria el tipus de visita que desitges
 3. Tria tu mateix/al dia i l’hora que més et convingui
 4. Emplena les teves dades per a poder realitzar correctament la reserva
COEC - Pide una primera visita en la Clínica dental Orthodontic - clínicas
SEDO Sociedad Española de Ortodoncia - Clínicas dentales Orthodontic
Consejo - Pide una primera visita en la Clínica dental Orthodontic
FDE Fundación Dental Española
AHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de Catalunya - Clínicas dentales Orthodontic

COEC Pide primera visita en la clínica dental
Consejo Pide una primera visita en tu clíncia dental Orthodontic
FDE Fundación Dental Española
AHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de Catalunya
SEDO Sociedad Española de Ortodoncia