Tractaments
Odontologia conservadora
Què és l’odontologia conservadora?
La majoria de problemes dentals que tractem de restaurar amb l’odontologia conservadora es donen per una mala alimentació, hàbits higiènics inadequats o simplement per factors hereditaris.
Els tractaments més comuns són: obturacions o empastes, extraccions, endodòncies, reconstruccions, tractaments periodontals, higienes bucodentales, extraccions de queixals del seny, traumatismes dentals, etc.
Més informació sobre odontologia conservadora
Quin tipus de restauracions són les més comunes?
L’objectiu d’aquestes restauracions és d’una banda aturar la progressió de la càries i evitar que continuï la destrucció de la dent fins arribar a la pèrdua definitiva i, d’altra banda, retornar a la dent la seva forma natural, la seva funció i, si és posible, la seva estètica.
Com es realitza el tractament de la restauració o empaste?
Quan és necessari realitzar una endodòncia?
Els símptomes previs més comuns són la sensibilitat al fred, la calor o la masticació, el dolor intermitent o constant, el canvi de color de la peça o fins i tot l’aparició d’un flemó. També es pot aconsellar el tractament endodòntic en dents amb lesions periodontals que han estat molt tallades per a una posterior col·locació de corones o ponts.
L’alternativa a l’endodòncia és l’extracció, però en tractar-se d’un tractament irreversible, l’odontòleg sempre recomana primer la realització de l’endodòncia perquè no hi ha res millor que conservar la pròpia dent.
Quin és el procediment per realitzar una endodòncia?
Per fer la reconstrucció de dents endodonciades, pot ser necessari l’ús d’estructures internes de suport, denominades pins o “perns”. A més en la majoria de casos és recomanable col·locar una corona a la dent amb endodòncia per garantir la durabilitat, la funcionalitat i l’estètica de la peça.