fbpx

Tractaments

Ortodòncia invisible

El tractament d’ortodòncia invisible consisteix en una sèrie de fèrules (alineadors) transparents i extraïbles, fabricades específicament per a tu. Amb cada canvi de fèrules es generen petits moviments en les teves dents, fins a arribar a la posició final desitjada. Els alineadors són pràcticament invisibles i es poden treure amb facilitat per a menjar o raspallar-se les dents. Gairebé ningú notarà que portes ortodòncia. El sistema d’ortodòncia Invisalign® ha estat desenvolupat per Align Technology. Recorda que per a aplicar aquest tractament, has d’acudir a un ortodoncista amb certificació oficial de Invisalign (o Invisalign Provider).

Tractaments

Ortodòncia invisible

El tractament d’ortodòncia invisible consisteix en una sèrie de fèrules (alineadors) transparents i extraïbles, fabricades específicament per a tu. Amb cada canvi de fèrules es generen petits moviments en les teves dents, fins a arribar a la posició final desitjada. Els alineadors són pràcticament invisibles i es poden treure amb facilitat per a menjar o raspallar-se les dents. Gairebé ningú notarà que portes ortodòncia. El sistema d’ortodòncia Invisalign® ha estat desenvolupat per Align Technology. Recorda que per a aplicar aquest tractament, has d’acudir a un ortodoncista amb certificació oficial de Invisalign (o Invisalign Provider).

Què és l’ortodòncia invisible?

Consisteix en una sèrie de planxes transparents, pràcticament invisibles. Amb ella gaudiràs d’un tractament d’ortodòncia altament estètic que permet alinear les dents de forma pràcticament invisible. S’utilitzen una sèrie de planxes transparents o aligners que es van canviant aproximadament cada dues setmanes durant el tractament i que van movent gradualment les dents fins a aconseguir la posició final projectada. L’ortodòncia invisible és una alternativa altament estètica als bràquets convencionals. A més a més, en ser amovible, el mateix pacient pot retirar el seu aparell en situacions concretes que ho requereixin.

Més informació sobre ortodòncia invisible

buit
Puc anar a qualsevol odontòleg per un tractament amb alineadors transparents?

Per poder realitzar un tractament amb aligners és necessari rebre una formació especial. Els ortodontistes han d’assistir a una formació específica sobre aquesta tècnica per convertir-se en Invisalign Providers i poder realitzar aquest tipus de tractaments amb garanties. A Orthodontic Dental Centers, tots els nostres ortodontistes tenen la certificació especial requerida.

Quins avantatges té el tractament d'ortodòncia invisible amb alineadors?

En consistir en una sèrie de fèrules amovibles i transparentes, aquest tractament destaca especialment per ser altament estètic i còmode. Els aligners són pràcticament invisibles i gairebé ningú notarà que portes un aparell a la boca per alinear les teves dents. Com que els alineadors són extraïbles, de treure i posar, proporcionen una major llibertat:

 • Podràs menjar i beure tot el que desitgis durant el tractament, sense patir que restes d’aliments es quedin enganxades entre els aparells.
 • Faciliten la higiene bucodental, ja que els alineadors han de treure’s per raspallar-se les dents i utilitzar el fil dental.
 • També pots treure-te’ls per ocasions especials.

Tanmateix, malgrat ser amovibles, es recomana portar posades les fèrules durant almenys 22 hores al dia. Per conèixer tots els avantatges, fes clic aquí.

Quin és el procés del tractament amb aligners invisibles?

Després de la primera visita amb el/l’ Ortodontista Certificat per Invisalign, havent decidit realitzar aquest tipus de tractament, es prenen registres de les arcades de la boca bé amb un escàner especial o bé amb silicones especials per treure uns motlles molt precisos. Aquests registres, junt amb l’estudi personalitzat del pacient realitzat per el/l’ortodontista, s’envien a Align Technology, l’empresa encarregada de la fabricació del tractament. El tècnic d’Align Technology, utilitzant la tecnologia més avançada d’imatges computaritzades en 3D, construeix una maqueta digital de l’evolució del tractament des de la posició inicial de les dents fins a la posició final desitjada, tant de l’arcada superior com de l’arcada inferior. Aquest pla de tractament o Clinical Check 3D s’envia al nostre ortodoncista per a la seva aprovació. A partir d’aquesta simulació digital del moviment de les dents, es fabricaran els diferents aligners.

JA TENIM ELS ALINEADORS. ARA QUÈ?

Una vegada fabricats els alineadors, s’envien a la nostra clínica per ser lliurats al pacient. El pacient rebrà una sèrie de fèrules que haurà d’usar diàriament i que canviarà ell mateix cada 1-2 setmanes, segons la prescripció de l’ortodontista. Els aligners aniran movent les dents seguint una sèrie de moviments prèviament controlats i programats acuradament. Cada 6-8 setmanes, el pacient haurà d’acudir a la clínica perquè el nostre ortodoncista controli l’evolució del tractament i faci lliurament de nous alineadors per seguir el tractament programat. Una vegada finalitzat el pla de tractament amb els aligners, serà necessari portar retenedors per mantenir les dents en la nova posició. Els retenedors poden ser fixes (com un petit filferro per darrera de les dents) o amovibles (una fèrula transparent semblant a l’alineador).

Quant temps dura el tractament amb alineadors transparents?

La durada del tractament depèn del problema a tractar i corregir. Generalment es comparable a la durada d’un tractament amb bràquets tradicionals, però en alguns casos pot ser fins i tot inferior al de l’ortodòncia tradicional.

Quines precaucions he de tenir en portar els aligners?

El tractament amb alineadors resulta molt còmode i segur. A diferència dels aparells tradicionals de bràquets i filferros, amb aquest sistema el pacient pot menjar el que vulgui perquè els aligners es treuen per menjar i beure. També permet tenir una rutina d’higiene bucodental adequada. Els alineadores es retiren per raspallar-se les dents i utilitzar fil dental després de cada menjada i han de netejar-se abans de tornar a posar-los a la boca. La millor manera de netejar-los es raspallant-los i aclarint-los amb aigua temperada i usant els cristalls de neteja o pastilles netejadores especials.

QUÈ NO HAURIA DE FER?

Mentre es porten posats els alineadors, no s’hauria de mastegar xiclet perquè es pot quedar enganxat. Es recomana treure’s els aligners cada vegada que es mengi alguna cosa. Es recomana no fumar mentre es porten posats els alineadors perquè es podrien tacar o descolorir i empitjorar la seva estètica. En general els pacients no solen tenir cap tipus de dificultat per parlar. No obstant això, igual que succeeix amb els aparells d’ortodòncia tradicionals, existeix un període d’adaptació inicial en el qual es pot sentir una mica estrany pel que és un element nou a la boca. Encara que els aligners es poden treure y posar, es recomana portar-los posats durant almenys 22 hores al dia.

Per a qui està recomanat aquest tipus de tractament?

Només un Ortodontista amb Certificació Oficial en Invisalign (o Invisalign Provider) pot determinar si un/a pacient és apte o no per al tractament d’ortodòncia invisible amb Invisalign. La majoria de problemes ortodòntics poden ser tractats amb aligners i fins i tot hi ha pacients que són tractats amb una combinació d’aparell tradicional o bràquets i alineadors. Alguns dels problemes ortodòntics més comunament tractats són:

 • Dents separades
 • Dents molt apinyades
 • Mossegada croada, oberta o profunda
 • Prognatisme

Els ortodontistes especialitzats en aquesta tècnica i amb experiència poden usar els alineadors per redreçar les dents de la majoria d’adults i adolescents.

És possible utilitzar els alineadors transparents en adolescents?

De vegades als adolescents els costa realitzar-se un tractament d’ortodòncia amb bràquets per la seva aparença i falta d’estètica. Per això veuen en aquest tipus de tractament una alternativa molt atractiva als aparells convencionals, doncs els proporciona més confiança en sí mateixos i flexibilitat. Depenent de l’edat del pacient i del problema a tractar, l’ortodontista determinarà l’opció de tractament més adequada i valorarà realitzar un tractament amb Invisalign Teen, que consisteix en uns aligners especials per a adolescents. Els alineadors d’aquest tipus de tractament segueixen la mateixa tècnica que els alineadors d’adults. Però a més se’ls ha afegit unes característiques concretes per garantir l’èxit del tractament, tenint en compte l’estil de vida i les necessitats dels adolescents.

Compliance Indicators blaus

Per exemple, aquests aligners transparents porten uns Compliance Indicators blaus, que són uns indicadors de color blau que van perdent el seu color amb l’ús prescrit fins a arribar a ser totalment transparents. D’aquesta manera, l’ortodontista pot saber exactament les hores que s’ha portat l’alineador. A més a més, tenint en compte el ritme i estil de vida dels adolescents, en el mateix preu del tractament s’inclouen un nombre addicional d’alineadors de recanvi per substituir aquells aligners que accidentalment s’hagin pogut trencar o extraviar.

Per què molts pacients prefereixen l’ortodòncia invisible respecte a l’ortodòncia convencional?

“Me gusta este tratamiento porque es más cómodo que los brackets que hacen llagas. Me los voy cambiando cada semana y cada semana son más apretados, pero no hacen tanto daño como los otros. Estoy muy contenta porque ahora tengo mejor los dientes.”

Alba, 12 anys

Clínica Orthodontic Vilafranca del Penedès

“Vaig triar Invisalign perquè entre les opcions que hi havia al mercat aquesta era la més innovadora, ningú nota absolutament que porto les fundes posades, és molt fàcil per netejar, no molesta, no he tingut llagues, el tractament és més curt, les visites al dentista són molt ràpides,… I realment estic molt contenta!”

Laura, 30 anys

Clínica Orthodontic Girona

“Elegí Invisalign y Orthodontic a través de mi hermano. Y la verdad es que estoy muy contento con los doctores, con el proyecto de Invisalign®, no lo conocía y a partir de empezar con ello he acabado muy satisfecho. Es un tratamiento a corto plazo y que tiene muy buenos resultados. Por lo demás muy contento. He acabado mi tratamiento y a disfrutar ahora.”

Francisco, 28 anys

Clínica Orthodontic Vilafranca del Penedès

Per què molts pacients prefereixen l’ortodòncia invisible respecte a l’ortodòncia convencional?

“Me gusta este tratamiento porque es más cómodo que los brackets que hacen llagas. Me los voy cambiando cada semana y cada semana son más apretados, pero no hacen tanto daño como los otros. Estoy muy contenta porque ahora tengo mejor los dientes.”

Alba, 12 años Clínica Orthodontic Vilafranca del Penedès

“Vaig triar Invisalign perquè entre les opcions que hi havia al mercat aquesta era la més innovadora, ningú nota absolutament que porto les fundes posades, és molt fàcil per netejar, no molesta, no he tingut llagues, el tractament és més curt, les visites al dentista són molt ràpides,… I realment estic molt contenta!”

Laura, 30 años Clínica Orthodontic Girona

“Elegí Invisalign y Orthodontic a través de mi hermano. Y la verdad es que estoy muy contento con los doctores, con el proyecto de Invisalign®, no lo conocía y a partir de empezar con ello he acabado muy satisfecho. Es un tratamiento a corto plazo y que tiene muy buenos resultados. Por lo demás muy contento. He acabado mi tratamiento y a disfrutar ahora.”

Francisco, 28 años Clínica Orthodontic Vilafranca del Penedès

AVANTATGES DE L’ORTODÒNCIA INVISIBLE RESPECTE A L’ORTODÒNCIA CONVENCIONAL

Invisalign, ortodòncia invisible, es transparente, pide una primera visita

TRANSPARENT

és el tractament d’ortodòncia més estètic i pràcticament invisible

Invisalign, ortodòncia invisible, es comodo, pide una primera visita

CÒMODE

menys dolor, sense nafres i sense limitacions alimentàries

Invisalign, ortodòncia invisible, es extraible, pide una primera visita

EXTRAÏBLE

no altera la realització d’activitats quotidianes, com d’esport o musicals

Invisalign, ortodòncia invisible, puedes previsualizar el proceso, pide una primera visita

PREVISUALITZA EL PROCÉS

pots conèixer la teva evolució gràcies al software personalitzat

Invisalign, ortodòncia invisible, es higienico, pide una primera visita

HIGIÈNIC

evita descalcificacions, càries inesperades i problemes de genives

Invisalign, ortodòncia invisible, es muy seguro, pide una primera visita

SEGUR

protegeix davant cops quan es practica esport

Invisalign, ortodòncia invisible, es rapido, pide una primera visita

RÀPID

en poc temps gaudiràs dels resultats del tractament

Invisalign, ortodòncia invisible, tiene menos tiempo de espera en clínica, pide una primera visita

MENYS TEMPS DE CLÍNICA

visites més curtes, menys visites de seguiment i menys urgències

AVANTATGES DE L’

ORTODÒNCIA INVISIBLE

RESPECTE A L’

ORTODÒNCIA CONVENCIONAL

Invisalign, ortodoncia invisible, es transparente, pide una primera visita

TRANSPARENT

es el tratamiento de ortodoncia más estético y prácticamente invisible

Invisalign, ortodoncia invisible, es comodo, pide una primera visita

CÒMODE

menos dolor, sin llagas y sin limitaciones alimentarias

Invisalign, ortodoncia invisible, es extraible, pide una primera visita

EXTRAÏBLE

no altera la realización de actividades cotidianas, como de deporte o musicales

Invisalign, ortodòncia invisible, puedes previsualizar el proceso, pide una primera visita

PREVISUALITZA EL PROCÉS

pots conèixer la teva evolució gràcies al software personalitzat

Invisalign, ortodoncia invisible, es higienico, pide una primera visita

HIGIÈNIC

evita decalcificaciones, caries inesperadas y problemas de encías

Invisalign, ortodoncia invisible, es muy seguro, pide una primera visita

SEGUR

protege frente a golpes cuando se practica deporte

Invisalign, ortodoncia invisible, es rapido, pide una primera visita

RÀPID

en poco tiempo disfrutarás de los resultados del tratamiento

Invisalign, ortodòncia invisible, tiene menos tiempo de espera en clínica, pide una primera visita

MENYS TEMPS DE CLÍNICA

visites més curtes, menys visites de seguiment i menys urgències

Per què fer el teu tractament d’ortodòncia invisible a Orthodontic Dental Centers? Ortodòncia invisible Invisalign

$

Perquè la primera visita de diagnòstic i l’estudi inicial són molt completes. Això inclou la revisió dental i ortodòntica, les radiografies i fotografies digitals preses amb el nou escàner intraoral en 3D iTero, el diagnòstic, el pla de tractament i el pressupost.

$

Perquè totes les revisions de control en nens són GRATIS fins a l’inici del tractament, independentment del nombre de revisions de control a realitzar.

$

Perquè et presentem un pressupost tancat, a pagar en còmodes mensualitats, amb finançament a mida sense interessos i amb preus molt econòmics i competitius.

NOU SERVEI DE RESERVA ONLINE

És fàcil i ràpid! En tan sols uns minuts tindràs la teva cita.

 1. Selecciona la clínica on t’agradaria visitar-te
 2. Escull el tipus de visita que desitges
 3. Tria tu mateix/al dia i l’hora que més et convingui
 4. Emplena les teves dades per a poder realitzar correctament la reserva

NOU SERVEI PER RESERVAR CITA ONLINE

És fàcil i ràpid! En tan sols uns minuts tindràs la teva cita.

 1. Selecciona la clínica on t’agradaria visitar-te
 2. Escull el tipus de visita que desitges
 3. Tria tu mateix/al dia i l’hora que més et convingui
 4. Emplena les teves dades per a poder realitzar correctament la reserva