fbpx

Tractaments

Ortodòncia

Amb un tractament d’ortodòncia millorem la funcionalitat i l’estètica del teu somriure. Existeixen una gran varietat de tractaments d’ortodòncia, des dels tradicionals bràquets  metàl·lics fins a aparells pràcticament invisibles que es poden treure i posar. Per aquest motiu, qualsevol edat és bona per realitzar-se una ortodòncia. Unes dents en mala posició no només són una qüestió d’estètica, sinó que també poden comportar problemes d’higiene o mala col·locació mandibular. És important que els nens entre 7 i 9 anys visitin l’ortodontista per comprovar el creixement de les seves dents. D’aquesta forma, es pot prevenir i tractar a temps qualsevol alteració. A Orthodontic, en aquesta primera visita de diagnòstic i avaluació inicial respondrem tots els teus dubtes.

Tractaments

Ortodòncia

Amb un tractament d’ortodòncia millorem la funcionalitat i l’estètica del teu somriure. Existeixen una gran varietat de tractaments d’ortodòncia, des dels tradicionals bràquets  metàl·lics fins a aparells pràcticament invisibles que es poden treure i posar. Per aquest motiu, qualsevol edat és bona per realitzar-se una ortodòncia. Unes dents en mala posició no només són una qüestió d’estètica, sinó que també poden comportar problemes d’higiene o mala col·locació mandibular. És important que els nens entre 7 i 9 anys visitin l’ortodontista per comprovar el creixement de les seves dents. D’aquesta forma, es pot prevenir i tractar a temps qualsevol alteració. A Orthodontic, en aquesta primera visita de diagnòstic i avaluació inicial respondrem tots els teus dubtes.

Què és l’ortodòncia?

L’ortodòncia és l’especialitat de l’odontologia dedicada a tractar la malposició dental causada tant per irregularitats dentals com a facials. Un tractament d’ortodòncia t’ajuda a millorar la funcionalitat i l’estètica de la boca i de la cara quan les dents estan mal col·locades, apinyades o separades, quan hi ha maloclusió, no pots tancar correctament la boca, o quan tens una malformació dental o facial o simplement quan no t’agrada el teu somriure.

Més informació sobre ortodòncia

buit
Per qui està indicada l'ortodòncia?

Tant nens com a adults poden realitzar-se un tractament d’ortodòncia, simplement variarà el tipus de tractament o la tècnica a utilitzar. No obstant això, a manera de prevenció, és molt important fer una primera revisió d’ortodòncia als nens entre els 7 i 9 anys per controlar el creixement dental i evitar problemes complexos a una edat més avançada.

Quines irregularitats dentals poden corregir-se amb un tractament d'ortodòncia?
 • Apinyament: les dents estan mal alineades i muntades unes sobre unes altres. L’apinyament dificulta la higiene dental, podent arribar a afectar a la salut de dents i genives.
 • Sobresortida o overjet: es dóna quan les dents superiors queden col·locades molt per davant dels incisius inferiors. Pot donar-se per diferents causes com alteracions mandibulars, maloclusió molar, ús perllongat del xumet i/o biberó, l’hàbit de xuclar-se el polze…
 • Separació entre dents: pot ocórrer per la falta d’alguna dent o per tenir una arcada dental molt gran.
 • Mossegada oberta: es dóna quan les dents anteriors no es troben en tancar la boca i queda una separació entre els incisius superiors i els inferiors tenint la boca tancada.
 • Sobremossegada o mossegada profunda: ocorre quan en tancar la boca les dents superiors cobreixen a l’excés les dents inferiors, quedant aquests amagades.
 • Mossegada croada: és quan els incisius superiors encaixen cap a dins, per darrere dels incisius inferiors, en mossegar. Pot donar-se tant perquè les dents estiguin inclinades cap a dins com per problemes mandibulars.
Quina és l'edat més adequada per començar un tractament d'ortodòncia?

És molt important que els nens visitin el ortodoncista entre els 7 i 9 anys. En aquesta edat, comencen a sortir les dents definitives i amb una revisió ortodòntica es comprovarà que el creixement i posició de les dents i maxil·lars siguin correctes. De no ser-ho, es pot prevenir i tractar a temps qualsevol alteració en la posició de les dents. Hi ha alguns tipus de problemes ossis (maxil·lars o mandibulars) que haurien de tractar-se a una edat primerenca, quan encara hi ha creixement, perquè així poden solucionar-se amb tractaments més senzills i amb major garantia d’èxit. No obstant això, no hi ha límit d’edat per fer-se un tractament d’ortodòncia. Fa uns anys s’associava l’ortodòncia exclusivament als nens. Les tècniques actuals han demostrat que els adults poden millorar la posició de les seves dents amb resultats molt satisfactoris. En les nostres clíniques trobaràs moltes facilitats econòmiques per als tractaments d’ortodòncia: primera visita gratuïta, preus ajustats molt econòmics, pagaments mensuals, etc.

Per què és important realitzar un tractament d'ortodòncia per alinear les dents?

Un tractament d’ortodòncia millora no solament la nostra salut dental sinó també la nostra autoestima:

 • L’apinyament dental dificulta la higiene. En conseqüència, una mala higiene pot comportar futurs problemes en dents i genives, com a càries i malaltia de les genives (o periodontitis).
 • Una mala alineació dental pot resultar en una masticació incorrecta. En un desgast desigual de les dents o en mala col·locació mandibular, podent arribar a provocar maldecaps, cara o coll.
 • Unes dents tortes i en mala posició poden comportar a la baixa autoestima del pacient. Per tant un tractament d’ortodòncia pot ajudar a millorar el somriure, el benestar i l’autoestima.
Quines tècniques i tipus de tractaments existeixen?

Hi ha diferents tècniques ortodòntiques i tipus d’aparells. Segons el tipus de problema a tractar, el/la ortodoncista recomanarà un tipus de tractament o un altre. Trobem tècniques com els bràquets metàl·lics (inclosos els bràquets Damon), bràquets estètics o bràquets ceràmics, aparells amovibles, quad hèlix, ortodòncia lingual, ortodòncia invisible amb planxes transparents, alineadors. A més tots els materials que utilitzem en les nostres clíniques són d’alta qualitat.

Hi ha alternatives més estètiques als bràquets metàl·lics convencionals?

En l’actualitat, disposem de diferents tipus de tècniques molt estètiques que fan que tant adults com a adolescents se sentin més còmodes amb el seu tractament d’ortodòncia. Els bràquets ceràmics són com els metàl·lics, però transparents. No es taquen ni es pigmenten, la qual cosa significa que mantenen la seva estètica durant tot el tractament. Un tipus de tractament molt estètic i còmode és I’ortodòncia invisible, que consisteix en una sèrie de planxes transparents que es poden treure i posar i que són pràcticament invisibles.  En qualsevol cas, serà el ortodoncista qui millor podrà valorar el tipus de tractament més adequat per al pacient.

És dolorós un tractament d'ortodòncia?

En els primers dies després de la col·locació dels bràquets poden sentir-se petites molèsties, com certes pressions en les dents o una major sensibilitat. D’aparèixer, aquestes molèsties remetran en uns pocs dies (4-5 dies). També poden aparèixer algunes petites nafres produïdes pel frec dels aparells en les galtes. El/la ortodoncista et recomanarà què fer per alleujar els símptomes, que milloraran amb l’ús d’un analgèsic comú i de cera ortodòntica per evitar els frecs.

Podré menjar de tot durant el tractament?

Ha de tenir-se en compte que durant el tractament ortodòntic es porten en la boca uns aparells que han de cuidar-se per al bon desenvolupament del tractament. Per a això, ha d’evitar-se menjar aliments durs o enganxosos, com a entrepans, fruita seca, fruita a mossegades, xiclets, llaminadures, etc. Tampoc s’hauria de posar en la boca ni mossegar bolígrafs o qualsevol altre objecte.

Una vegada iniciat el tractament d'ortodòncia cada quan hauré de visitar l'ortodoncista?

Durant el tractament, tindràs cites curtes de revisió aproximadament cada sis setmanes. És molt important acudir a totes les visites per a una correcta evolució del teu tractament d’ortodòncia. D’aquesta manera, serà més fàcil aconseguir el somriure desitjat i el desenvolupament del tractament en el temps previst.

Quant costa un tractament d'ortodòncia?

El preu d’un tractament d’ortodòncia depèn de factors com el problema a tractar o la tècnica que vagi a utilitzar-se. La millor manera de saber el cost exacte del nostre tractament és a través d’una primera visita. En ella es realitzaran les proves de diagnòstic necessàries (fotografies i/o radiografies), el/ la ortodoncista realitzarà l’estudi del pacient i establirà un diagnòstic i el pla de tractament més adequat. Amb això podrà presentar-se al pacient el pressupost i el pla de pagament corresponent, ajustat a les necessitats de cada pacient. En les nostres clíniques, tot aquest estudi inicial tan complet (valorat en 120€), actualment és GRATIS! D’aquesta manera obtindràs tota la informació del teu futur tractament.

Per què fer el teu tractament d’ortodòncia a Orthodontic Dental Centers?

$

Perquè la primera visita de diagnòstic i l’estudi inicial són molt completes. Això inclou la revisió dental i ortodòntica, les radiografies i fotografies digitals (d’ús exclusiu per als nostres doctors), el diagnòstic, el pla de tractament i el pressupost.

$

Perquè totes les revisions de control en nens són GRATIS fins a l’inici del tractament, independentment del nombre de revisions de control a realitzar.

$

Perquè et presentem un pressupost tancat, a pagar en còmodes mensualitats, amb finançament a mida sense interessos i amb preus molt econòmics i competitius.

NOU SERVEI DE RESERVA ONLINE

És fàcil i ràpid! En tan sols uns minuts tindràs la teva cita.

 1. Selecciona la clínica on t’agradaria visitar-te
 2. Escull el tipus de visita que desitges
 3. Tria tu mateix/al dia i l’hora que més et convingui
 4. Emplena les teves dades per a poder realitzar correctament la reserva

NOU SERVEI PER A RESERVAR CITA ONLINE

És fàcil i ràpid! En tan sols uns minuts tindràs la teva cita.

 1. Selecciona la clínica on t’agradaria visitar-te
 2. Escull el tipus de visita que desitges
 3. Tria tu mateix/al dia i l’hora que més et convingui
 4. Emplena les teves dades per a poder realitzar correctament la reserva
COEC - Pide una primera visita en la Clínica dental Orthodontic - clínicas
SEDO Sociedad Española de Ortodoncia - Clínicas dentales Orthodontic
Consejo - Pide una primera visita en la Clínica dental Orthodontic
FDE Fundación Dental Española
AHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de Catalunya - Clínicas dentales Orthodontic

COEC Pide primera visita en la clínica dental
Consejo Pide una primera visita en tu clíncia dental Orthodontic
FDE Fundación Dental Española
AHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de Catalunya
SEDO Sociedad Española de Ortodoncia