fbpx

Salut dental a la tornada a l’escola: cuidant somriures

Salut dental a la tornada a l’escola: cuidant somriures

Dia Mundial de Ortodoncia 2022 mujer con ortodoncia invisible - MOVIL

En aquest article, aprendrem com cuidar la nostra salut dental a la tornada a l’escola i afrontar els problemes dentals típics que els nens poden tenir.

  1. Problemes Dentals Comuns a la Tornada a l’escola.
  2. La Importància de la Salut Dental al Rendiment Escolar.
  3. Com Mantenir un Somriure Saludable durant la Tornada a l’escola.
  4. Orthodontic Centers: Compromís amb la Salut Dental Infantil i l’Èxit Escolar.
  5. Conclusions Finals.

La tornada a l’escola és un moment emocionant tant pels nens com pels pares. No obstant això, també pot ser un període estressant per a la salut dental dels més petits, els canvis a la rutina, el menjar i la higiene bucal tenen un impacte important en la salut de les seves dents. També destacarem la importància de l’ortodòncia i els serveis que ofereixen les clíniques dentals, amb un enfocament especial en els tractaments d’Orthodontic Centers.

PROBLEMES DENTALS mÉs COMUNS A LA TORNADA A L’ESCOLA

És important que els pares estiguin atents als problemes dentals més comuns i prenguin preventius per evitar-los.

1. Càries Dental: Les càries són un dels problemes dentals més comuns en els nens. Durant la tornada a l’escola, els nens poden estar exposats a aliments i begudes endolcides amb més freqüència a causa dels dinars escolars i els aperitius. Això augmenta el risc de càries dental.

2. Problemes Ortodòntics: Els problemes ortodòntics, com les dents tortes o apinyades, són força comuns en els nens. Durant la tornada a l’escola, alguns nens poden sentir-se incòmodes amb els seus aparells ortodòntics, com ara els brackets.

3. Bruxisme: El bruxisme és una condició en què els nens estrenyen o graten les dents, que pot empitjorar la seva salut dental a la tornada a l’escola a causa de l’estrès i l’ansietat que provoca la nova rutina escolar.

Si tens algun dubte més, pots contactar amb la teva clínica Orthodontic més propera i t’ajudarem.

Demana cita amb els nostres professionals o omple un formulari amb les teves consultes fent clic aquí.

niño preocupado por la salud dental en la vuelta al cole

LA IMPORTÀNCIA DE LA SALUT DENTAL AL ​​RENDIMENT ESCOLAR

Cal destacar que una bona salut dental està estretament relacionada amb el rendiment escolar. Els nens que experimenten dolor dental o molèsties bucals poden tenir dificultats per concentrar-se a l’aula i participar plenament a les activitats escolars. A més, les càries dentals no tractades poden portar infeccions més greus que poden resultar en absències prolongades de l’escola. Per tant, mantenir un somriure saludable és essencial no sols per a la comoditat i la confiança dels nens, sinó també per al seu èxit acadèmic.

CoM MANTENiR UN SOMRIURE SALUDABLE DURANT LA TORNADA A L’escola

1. Raspallat i Ús del Fil Dental

És fonamental que els nens es raspallin les dents almenys dues vegades al dia durant dos minuts cada vegada. A més, han de fer servir fil dental diàriament per eliminar la placa bacteriana entre les dents.

Tota la informació relativa a la higiene dental a: CONSELLS PER GAUDIR D’UNA BONA HIGIENE DENTAL

2. Visites Regulars al Dentista

niño visita dentista para cuidar salud dental en la vuelta al coleProgramar visites regulars al dentista és essencial per mantenir una bona salut dental a la tornada a l’escola. Durant aquestes visites, el dentista pot detectar i tractar problemes dentals abans que empitjorin.

Per a més informació visita LA REVISIÓ DENTAL AL ​​DENTISTA PER QUÈ ÉS IMPORTANT?

3. Cura dels Aparells Ortodòntics

Tant si els nens utilitzen aparells ortodòntics com Brackets o Invisalign, és important que segueixin les instruccions de cura proporcionades pel seu ortodoncista. Això inclou raspallar-se les dents després de cada àpat i fer servir fil dental diàriament.

4. Reducció de l'Estrès

chica sin estrés en bicicletaL’estrès pot tenir un impacte negatiu a la salut dental dels nens. Els pares poden ajudar a reduir l’estrès dels fills mitjançant la creació d’una rutina diària estructurada i la promoció d’activitats relaxants, com ara el temps a l’aire lliure i el joc.

5. Alimentació Saludable

niños con verduras promoviendo la alimentación saludableUna dieta equilibrada i baixa en sucres és fonamental per prevenir les càries dentals. Els pares han de fomentar el consum de fruites, verdures i aliments rics en calci, com ara els productes lactis. Aquest és un punt clau ja que fent això s’afavoreix tant la salut bucal com la general de l’infant.

6. Ortodòncia

L’ortodòncia juga un paper crucial en la correcció i el manteniment de la salut bucal, així com la prevenció de problemes. L’objectiu dels tractaments ortodòntics, com els brackets, alineadors transparents, expansors i arcs, és corregir els problemes de maloclusió dental que estiguin provocant problemes a la mossegada, a la funció de les dents i mandíbula, així com a l’aparença del somriure . D’aquesta manera aconseguirem a més millorar la salut psicològica i la percepció, evitant possibles problemes per relacionar-se amb la resta.

Aprèn més sobre l’ortodòncia visitant: LA PRIMERA REVISIÓ D’ORTODÒNCIA

7. Hidratació amb Aigua

Anima els teus fills a beure aigua durant el dia escolar. L’aigua és la millor opció per mantenir-se hidratat i ajudar a eliminar els residus d’aliments i bacteris que poden causar càries. A més, evita les begudes ensucrades, com els refrescos i les begudes energètiques, que són molt perjudicials per a les dents.

8. Evitar el Consum Excessiu de Xiclets i Llaminadures

adolescente con camiseta amarilla y  helado de dos bolas cara de preocupaciónEls xiclets sense sucre poden ser una excepció, ja que estimulen la producció de saliva, que ajuda a neutralitzar els àcids i enfortir les dents. No obstant això, els xiclets i les llaminadures amb sucre s’han de consumir amb moderació, ja que hi ha un alt risc de desenvolupar càries si es consumeixen en excés.

9. Protecció Esportiva

Si els teus fills participen en esports escolars o activitats extracurriculars, és fonamental que usin protectors bucals. Els protectors bucals ajuden a prevenir lesions a les dents i la boca durant la pràctica esportiva.

Amplia la informació a l’entrada: L’ESPORT I LA SALUT BUCODENTAL

10. Educación Dental

dentista enseñando a cepillar los dientes a niño que mira y aprendeInculcar bons hàbits d’higiene bucal des d’una edat primerenca és essencial. Ensenya’ls als teus fills la importància del raspallat i l’ús del fil dental i explica’ls com els aliments i les begudes poden afectar les dents. L’educació dental primerenca crea consciència i responsabilitat en els infants.

SERVEIS DENTALS GENÈRICS

Les clíniques dentals ofereixen una àmplia gamma de serveis per a la cura dental dels nens. Alguns d’aquests serveis són:

Z
REVISIONS DENTALS REGULARS

És important que els nens se sotmetin a revisions dentals regulars per detectar i tractar problemes dentals a temps.

Z
TRACTAMENT DE CARIES

Les clíniques dentals ofereixen tractaments per tractar i prevenir les càries dentals als nens.

Z
ODONTOLOGIA CONSERVADORA

Aquestes clíniques ofereixen també serveis d’odontologia conservadora, que s’enfoquen a preservar l’estructura natural de les dents i evitar tractaments invasius.

Z
ORTODONCISTES ESPECIALITZATS

Algunes clíniques dentals tenen ortodoncistes especialitzats que tenen experiència en el tractament de problemes ortodòntics en nens.

ORTHODONTIC CENTERS: COMPROMÍS AMB LA SALUT DENTAL INFANTIL I L’ÈXIT ESCOLAR

Orthodontic Centers és un grup de clíniques dentals especialitzades en la cura dental de nens i adolescents. Reconeixem que cada nen és únic i pot tenir necessitats dentals específiques. El nostre compromís amb la salut dental dels nens es reflecteix a la nostra àmplia presència a Catalunya, on tenim nou clíniques convenientment ubicades, que ens permeten brindar atenció dental excepcional a un nombre més gran de famílies.

Els nostres ortodoncistes especialitzats treballen en estreta col·laboració amb els nens i les seves famílies per assegurar-se que els nens rebin l’atenció dental que necessiten, sense que això afecti la seva capacitat per concentrar-se i tenir èxit a l’escola, i per desenvolupar plans de tractament personalitzats que abordin les seves preocupacions ortodòntiques de manera efectiva.

Les nostres clíniques es destaquen per oferir una àmplia gamma de serveis d’alta qualitat, incloent-hi:

Tractaments d'Ortodòncia Avançats

Utilitzem tecnologies d’avantguarda com l’escàner intraoral digital 3D, tractaments d’ortodòncia invisible amb alineadors Invisalign® i Spark™. Aquests tractaments són còmodes i discrets, cosa que permet que els nens se sentin segurs durant la seva experiència ortodòntica sense limitar les seves activitats diàries, i permetent obtenir millors resultats en els casos.

Ambient Amigable per als Infants

Sabem que visitar el dentista pot ser una experiència aclaparadora per a alguns nens. Per això, hem creat un ambient càlid i amigable a les nostres clíniques, perquè els nens se sentin còmodes i relaxats durant les visites.

Educació i Participació dels Pares

Fomentem la participació activa dels pares en la cura dental dels fills. Treballem amb les famílies per garantir que els nens mantinguin una higiene bucal adequada a casa i rebin l’atenció dental que necessiten.

Atenció Integral

Més enllà de l’ortodòncia, oferim serveis dentals integrals per abordar qualsevol problema dental que els infants puguin enfrontar. El nostre objectiu és garantir que cada nen tingui un somriure saludable i bonic.

Ortodòncia convencional

A les nostres clíniques dentals també oferim tractaments d’ortodòncia convencional per corregir problemes d’alineació dental i millorar l’estètica del somriure.

Revisions Dentals Periòdiques

És important que els nens se sotmetin a revisions dentals regulars per detectar i tractar problemes dentals a temps.

Tractament de Càries

A totes les nostres clíniques oferim gran varietat de tractaments per atendre i prevenir les càries dentals en els nens.

Odontologia Conservadora

Disposem de diferents tipus de serveis d’odontologia conservadora, enfocant-nos a preservar l’estructura natural de les dents per evitar tractaments invasius.

Serveis d'Odontologia Estètica

A Orthodontic Centers, no només ens preocupem per la salut bucodental dels nens, sinó també per la seva estètica dental. Oferint una varietat de serveis d’odontologia estètica per millorar l’aparença del somriure. Això inclou blanquejament dental segur i eficaç, que aporta brillantor al somriure dels pacients i millorar la seva confiança.

Higiene dental

Mantenir una bona higiene dental és fonamental per a la salut bucal a llarg termini. A les clíniques d’Orthodontic Centers oferim serveis d’higiene dental realitzats per especialistes altament experimentats. Aquests professionals ajuden els nens a mantenir una higiene oral adequada, cosa que redueix el risc de problemes dentals futurs.

Ortodoncistes Especialitzats

A les clíniques d’Orthodontic Centers comptem amb ortodoncistes especialitzats, amb àmplia formació i experiència en el tractament de problemes ortodòntics complexos en nens i adolescents.

Exàmens i Radiografies

Realitzem exàmens dentals exhaustius i prenem radiografies quan calgui. Aquestes eines ens permeten detectar problemes dentals en les primeres etapes, cosa que facilita el tractament i prevé complicacions greus.

En resum, Orthodontic Centers no només ens dediquem a l’ortodòncia, sinó que també oferim una àmplia gamma de serveis dentals per cuidar la salut bucal de manera completa i efectiva.

Com que creiem que un somriure saludable i bonic és essencial per a la confiança i el benestar de les persones, estem compromesos a brindar l’atenció necessària per aconseguir-ho.

CONCLUSIONS FINALS

La tornada a l’escola és un moment important i decisiu per als nens, per la qual cosa és vital que els pares es preocupin per la salut bucal en aquest període. Els problemes dentals comuns, com ara les càries i els problemes ortodòntics, poden afectar negativament l’experiència escolar dels nens. Seguint els consells esmentats anteriorment i buscant atenció dental a clíniques com Orthodontic Centers, els pares poden garantir que els seus fills tinguin somriures saludables i estiguin llestos per enfrontar l’any escolar amb confiança i comoditat. Recorda que un somriure saludable és un actiu valuós a la vida d’un nen. No només millora la seva salut física, sinó que també contribueix al benestar emocional i al seu èxit acadèmic.

Prioritzar la salut dental dels teus fills és una inversió en el futur i en la seva qualitat de vida.

¡Fes que aquest retorn a classe sigui una experiència positiva i saludable per als teus fills!!

DEMANA LA TEVA CITA  EN NOMÉS UN CLICK

A la teva primera cita revisarem la teva salut dental, realitzarem el diagnòstic del teu problema i t’indicarem el pla de tractament més adequat per resoldre’l. També us presentarem el pressupost i us explicarem les diferents opcions de pagament amb finançament.

DEMANA CITA EN NOMÉS UN CLICK

A la teva primera cita revisarem la teva salut dental, realitzarem el diagnòstic del teu problema i t’indicarem el pla de tractament més adequat per resoldre’l. També us presentarem el pressupost i us explicarem les diferents opcions de pagament amb finançament.

COEC - Pide una primera visita en la Clínica dental Orthodontic - clínicas
SEDA - Pide una primera visita en la Clínica dental Orthodontic - clínicas
Consejo - Pide una primera visita en la Clínica dental Orthodontic
FDE Fundación Dental Española
AHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de Catalunya - Clínicas dentales Orthodontic
SEDO Sociedad Española de Ortodoncia - Clínicas dentales Orthodontic

COEC Pide primera visita en la clínica dentalSEDA Pide primera visita en la clínica dental

 

Consejo Pide una primera visita en tu clíncia dental OrthodonticFDE Fundación Dental EspañolaAHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de CatalunyaSEDO Sociedad Española de Ortodoncia