fbpx

EL BLANQUEJAMENT DENTAL

 

QUÈ HAURIA DE SABER?

COM ES REALITZA UN BLANQUEJAMENT?

ES NOTA LA DIFERÈNCIA DE L’ABANS I EL DESPRÉS?

EL BLANQUEJAMENT DENTAL

 

QUÈ HAURIA DE SABER?

COM ES REALITZA UN BLANQUEJAMENT?

ES NOTA LA DIFERÈNCIA DE L’ABANS I EL DESPRÉS?

El blanquejament dental és un tractament estètic per a deixar les dents més blanques i brillants - mòbil

Què és un blanquejament dental? Qui pot realitzar-se aquest tractament estètic? Si tens dubtes sobre com es realitza un blanquejament dental o tens preguntes sobre com cuidar aquest tractament, no et perdis aquest blog. Aquí t’expliquem tot el que has de saber sobre el blanquejament dental:

Què és un BLANQUEJAMENTdental?

El blanquejament dental és un tractament estètic que aconsegueix variar el color de les dents en diversos tons i deixar-los més blancs i brillants. S’aconsegueixen resultats gairebé immediats d’una forma senzilla i pràcticament indolora.

Per què s’enfosqueixen les dents?

Hi ha diferents factors que provoquen l’enfosquiment en el color de les dents.

Com l’esmalt de les dents compten amb milions de porus microscòpics aquests, amb el temps, deixen passar diferent varietat de compostos orgànics d’agents externs (tabac, begudes, aliments amb pigments…). Aquests penetren fins a impregnar la nostra dentina i així les dents es “enfosqueixen”.

També amb l’edat, el procés d’envelliment, el desgast, els traumatismes i els nostres hàbits de neteja bucal al llarg de les nostres vides, també determinaran la tonalitat de les nostres dentadures.

Què és un blanquejament dental

Qui pot realitzar-se un BLANQUEJAMENT?

Pot realitzar-se aquest tractament tota aquella persona que desitgi tenir un somriure més blanc i brillant. En tractar-se d’un tractament odontològic en la clínica dental prèviament informarem el pacient si aquest tractament és la millor solució en el seu cas. Pot demanar cita en la seva clínica Orthodontic més propera.

Com es realitza un blanquejament dental?

Per a realitzar un blanquejament dental és necessari realitzar una visita en la clínica dental, tractament complementari a casa i finalment una sessió de blanquejament dental en la clínica.

En la primera visita en la clínica dental primerament es realitza una revisió de la salut dental del pacient per a comprovar que aquesta estigui sana (lliure de càries, malalties periodontals o plaques de carrall). Després s’efectua una higiene de les dents. A continuació, els professionals prenen les mesures de la boca i realitzen una funda transparent per a col·locar el producte blanquejador a casa. Aquests lliuren al pacient la fèrula transparent i, depenent de cada cas, de 3 a 6 xeringues de producte blanquejador per a realitzar el procés a casa.

Un cop a casa, el pacient ha de seguir les recomanacions de l’odontòleg per a realitzar les sessions de blanquejament correctament abans de la sessió definitiva de blanquejament en la clínica.

En la segona visita en la clínica, uns 15 dies després de la primera, l’odontòleg realitza la sessió de blanquejament dental en la clínica.

Com es realitza un blanquejament dental?

Per a realitzar un blanquejament dental és necessari realitzar una visita en la clínica dental, tractament complementari a casa i finalment una sessió de blanquejament dental en la clínica.

1 En la primera visita en la clínica dental primerament es realitza una revisió de la salut dental del pacient per a comprovar que aquesta estigui sana (lliure de càries, malalties periodontals o plaques de carrall). Després s’efectua una higiene de les dents. A continuació, els professionals prenen les mesures de la boca i realitzen una funda transparent per a col·locar el producte blanquejador a casa. Aquests proporcionen al pacient la fèrula transparent i, depenent de cada cas, de 3 a 6 xeringues de producte blanquejador per a realitzar el procés a casa.

2 Un cop a casa, el pacient ha de seguir les recomanacions de l’odontòleg per a realitzar les sessions de blanquejament correctament abans de la sessió definitiva de blanquejament en la clínica.

3 En la segona visita en la clínica, uns 15 dies després de la primera, l’odontòleg realitza la sessió de blanquejament dental en la clínica.

El blanquejament en la clínica

En què consisteix?

Abans d’iniciar el tractament és necessari protegir les genives i les dents que no es vagin a blanquejar. Després s’aplica un gel de blanquejament sobre la superfície externa de les dents a blanquejar i/o a l’interior de dents endodonciades. Finalment, amb un llum de polimerització apliquen llum ultraviolada sobre cada peça dental. Aquesta sessió sol durar menys d’una hora.

Poden ser necessàries diverses sessions per a aconseguir resultats satisfactoris segons la severitat de les taques o pigmentacions que el pacient tingui.

Un blanquejament dental en la clínica dental

El blanquejament dental a casa

En la clínica s’entreguen unes fundes transparents fetes a mida per a col·locar el gel blanquejador en les dents del pacient. Ja a casa ha d’aplicar-se el gel solament en les dents que l’odontòleg ha indicat, el nombre de vegades que hagi recomanat i únicament el temps pautat per aquest.

Blanquejament a casa amb fèrules a mida

Com aplicar el blanquejament dental a casa

1 Raspallar les dents abans de l’aplicació del producte de blanqueig.

2 Aplicar en la fèrula la quantitat de gel blanquejador indicada (normalment, com un gra d’arròs per dent). El gel ha d’aplicar-se fins a la zona de la peça dental que ens ha indicat l’odontòleg.

3 Col·locar les fèrules en boca el temps indicat per l’odontòleg, sol ser durant 90 min.
NO DEIXAR MÉS TEMPS DE L’INDICAT.

4 Retirar la fèrula i esbandir-la amb aigua. Netejar la fèrula del producte blanquejador amb aigua temperada, NO CALENTA perquè podríem deformar-la. NO RECOMANEM UN RASPALLAT POSTERIOR ja que el producte no quedaria ben impregnat en les nostres dents.

5 Conservar el gel del tractament blanquejador en el frigorífic.

Què has de tenir en compte del blanquejament a casa

Si els tractaments efectuats a casa no es realitzen de manera adequada: s’excedeix en el temps o en el nombre de vegades d’aplicació del producte al dia, o en la quantitat d’aplicació d’aquest, es poden danyar les genives o sentir molèsties.

En el cas d’excedir-se a posar massa producte i aquest se surt de la fèrula i contacta amb les genives, ha d’eliminar-se amb una gasa. A més, en cas de tenir obturacions de metall, si aquestes contacten amb producte blanquejador podrien arribar a alterar-se. I en cas d’ingerir accidentalment el producte blanquejador podria patir-se molèsties en la gola o fins i tot, diarrea.

EN EL CAS DE SENSIBILITAT: Utilitzar un gel desensibilizant. Aplicar 3 vegades al dia sobre la dent i després no esbandir-se durant 30 min, ja que si s’esbandeix o beu el producte desapareixerà de la seva boca i perdrà la seva propietat.

Instruccions per després del blanquejament dental:

Seguir una dieta blanca

Què és?
Es tracta d’una dieta d’aliments blancs o sense coloració que s’han de consumir durant les 72 hores posteriors a la sessió de blanquejament dental en la clínica.

Per què realitzar aquesta dieta?
Per a evitar que les dents puguin tenyir-se ja que estan més susceptibles a pigmentar-se durant els dies després del tractament.

Tot el que un vegi amb color natural o artificial NO prendre-ho durant les primeres 72 hores.

 

Aquí exposem una llista amb exemples d’aliments i/o productes que es poden prendre i quins no.
RECOMANATS:
 • Aigua
 • Gasosa o soda sense color
 • Vi blanc
 • Iogurt blanc
 • Llet
 • Pollastre
 • Peixos
 • Endívies
 • Col blanca
 • Arròs
 • Vinagre d’alcohol
 • Crema
 • Bananes
 • Peres
 • Col·lutoris orals sense color i sense clorhexidina
 • Pastes dentals sense color
PROHIBITS:
 • Cafè
 • Te
 • Mate
 • Vi negre i rosat
 • Gasoses o sodes amb color
 • Carns vermelles
 • Tomàquets
 • Pastanagues
 • Prunes
 • Suc de fruites i verdures
 • Raïm
 • Nabius (arándanos en castellà)
 • Remolatxes
 • Cítrics (per la seva acidesa)
 • Embotits amb colorants
 • Mango
 • Cireres
 • Xocolata
 • Salses vermelles
 • Mostassa, quètxup, salsa de soia, pebre roig, safrà, etc
 • NO FUMAR NI UTILITZAR PINTALLAVIS
RECOMANATS:
 • Aigua
 • Gasosa o soda sense color
 • Vi blanc
 • Iogurt blanc
 • Llet
 • Pollastre
 • Peixos
 • Endívies
 • Col blanca
 • Arròs
 • Vinagre d’alcohol
 • Crema
 • Bananes
 • Peres
 • Col·lutoris orals sense color i sense clorhexidina
 • Pastes dentals sense color
PROHIBITS:
 • Cafè
 • Te
 • Mate
 • Vi negre i rosat
 • Gasoses o sodes amb color
 • Carns vermelles
 • Tomàquets
 • Pastanagues
 • Prunes
 • Suc de fruites i verdures
 • Raïm
 • Nabius (arándanos en castellà)
 • Remolatxes
 • Cítrics (per la seva acidesa)
 • Embotits amb colorants
 • Mango
 • Cireres
 • Xocolata
 • Salses vermelles
 • Mostassa, quètxup, salsa de soia, pebre roig, safrà, etc
 • NO FUMAR NI UTILITZAR PINTALLAVIS

Dura per sempre un tractament de blanquejament dental?

Per a mantenir els resultats aconseguits després del tractament pot ser necessari repetir aquest periòdicament quan el dentista ho consederi convenient, després de 6 mesos o 1 any. O posar en pràctica les mesures de manteniment que ell consideri més adequades.

El blanquejament dental funciona en tots els casos?

Com el blanquejament dental és un tractament odontològic estètic, no sempre té els resultats que un es volia imaginar. Depenent del tractament seleccionat, es podran obtenir resultats d’entre 4 i 10 tons de blanquejament en la dentadura. No existeix un to ideal de blancor per a les nostres dents, depèn dels gustos del pacient.

Amb un tractament de blanquejament dental s’aclariran les dents prou com per a poder apreciar el canvi del seu color a simple vista, encara que:

 • si les dents tenen bandes o taques, aquestes potser es podrien continuar notant, encara que més clares.
 • en el cas de les dents molt restaurades el blanquejament pot no ser molt efectiu al no presentar aquests suficient estructura dentària natural.
 • el tractament blanquejador no modifica el color de les obturacions, carilles, corones i altres materials col·locats en les dents. Per a aquests casos existeixen altres alternatives més indicades a l’hora de modificar el color de les dents.

També és important saber que, si el pacient és fumador/a, no té una bona higiene oral o pren molts aliments o begudes riques en colorants, com el cafè, les dents es tornaran a enfosquir més ràpid que si no es té aquests hàbits. A més, les dents s’enfosqueixen de manera fisiològica amb l’edat, de manera natural.

Blanquejament per a tots
Blanquejament amigues
Compte amb:

 

Kits de blanquejament a la venda en farmàcies o altres comerços

Cada vegada és més habitual la venda de productes i kits de blanquejament en farmàcies i comerços, perquè el pacient els utilitzi a casa. Però hi ha una diferència abismal entre utilitzar aquests productes i els resultats que s’aconsegueixen seguint el tractament per un professional. Per què? Perquè el producte blanquejador del tractament que es duu a terme en la clínica dental té una base de peròxid d’hidrogen al 35%, a més sent aquest activat per la llum de la làmpada de polimeritzat i augmentant la seva efectivitat. D’altra banda, la legislació exigeix que els productes pensats per a utilitzar-se sense supervisió professional no superin el 0,1% de concentració de peròxid, per la qual cosa el seu efecte blanquejador és pràcticament inexistent a curt o mitjà termini. A causa de la falta d’una revisió prèvia i d’un monitoratge adequat per part d’un professional, aquests tractaments resulten en molts casos en riscos elevats i beneficis molt reduïts.  

Les pastes de dents amb efecte blanquejador

Ajuden a millorar la lluentor de les nostres dents però no realitzen una acció blanquejadora. Poden reduir i en casos netejar algunes taques en les nostres dents, però en cap cas canviaran el color de les teves dents ja que els percentatges de peròxid d’hidrogen són massa baixos per a poder fer canvis determinants en el color.  

El blanquejament dental “casolà”

Sembla una solució temptadora i un “gran estalvi” per a la nostra butxaca. Hi ha milers d’entrades en internet i vídeos explicant diferents solucions casolanes i ràpides. Però és molt important saber que l’ús de solucions com el bicarbonat, aigua oxigenada, àcids, etc. poden crear cremades en la teva boca i danyar l’esmalt de les dents entre altres complicacions. Al final aquesta “econòmica solució” pot convertir-se en l’opció més cara si un odontòleg ha de reparar danys causats per aquests experiments casolans.

La importància de la supervisió durant un blanquejament

Per a realitzar aquest tipus tractament és necessari que un odontòleg revisi la salut dental del pacient i realitzi l’examen clínic. També aquest professional ha de realitzar o supervisar el tractament, a fi de garantir que no existeixen factors de risc o patologies bucals que incideixin negativament en l’ús del producte.

 El blanquejament dental és per a totes les edats i per a tota mena de persones

PER QUÈ CONFIAR EN Orthodontic centers per a realitzar un blanquejament?

En les clíniques Orthodontic Dental Centers comptem amb els millors professionals especialitzats i experimentats. Aquests odontòlegs han realitzat centenars de blanuejaments als nostres pacients, els quals continuen recomanant-nos als seus amics i familiars.

També els nostres ortodoncistes (odontòlegs especialitzats en ortodòncia) han cursat i així han obtingut la certificació especial Invisalign Provider que els qualifica per a realitzar tractaments d’ortodòncia invisible amb els seus alineadors transparents. La seva destacada experiència els ha concedit la valoració Invisalign Diamond i Platinum Elit Provider.

El tracte tan pròxim i personal caracteritzen als doctors i membres del personal de les nostres clíniques dentals.

Un altre detall és que comptem amb l’últim en tecnologia per a donar-te el servei que et mereixes. Disposem del nou escàner intraoral en 3D itero que permet prendre els registres del pacient d’una manera ràpida i còmoda, a més d’aportar major precisió i exactitud. Per als tractaments d’ortodòncia invisible permet realitzar una planificació digital del tractament que necessites i et mostrarem l’evolució de manera virtual i en 3D perquè puguis veure els resultats previstos del teu tractament d’ortodòncia invisible amb alineadors.

No pateixis, no t’emportaràs sorpreses en el teu pressupost, ja que et presentarem un pressupost tancat. A més, podràs pagar-ho en còmodes quotes, amb opció a finançament a mida sense interessos i amb preus molt competitius.

DEMANA CITA EN UN SOL CLIC

A la teva primera cita revisarem la teva salut dental, realitzarem el diagnòstic del teu problema i t’indicarem el pla de tractament més adequat per a resoldre’l. També et presentarem el pressupost i t’explicarem les diferents opcions de pagament finançament.

9 CLÍNIQUES DENTALS AL TEU ABAST

Mapa 9 clíniques dentals Orthodontic

Descobreix la clínica dental Orthodontic més propera a tu, els millors dentistes especialitzats t’estan esperant.