fbpx

DIA MUNDIAL

DE

L’ORTODÒNCIA

2021

20 PREGUNTES sobre l’ORTODÒNCIA

DIA MUNDIAL

DE

L’ORTODÒNCIA

2021

 

20 PREGUNTES sobre l’ORTODÒNCIA

Foto portada mòbil 20 preguntes d'ortodòncia per al dia mundial de l'ortodòncia

La World Federation of Orthodontist (WFO) ha declarat el 15 de maig com el Dia Mundial de l’Ortodòncia o Salut Ortodòntica.

PER QUÈ ÉS TAN IMPORTANT ELDIA MUNDIAL DE L’ORTODÒNCIA?

En aquest dia es fa un especial recalcament en els nombrosos beneficis que l’ortodòncia té per a la salut i recordar que, a més d’aconseguir somriures més estètics, els tractaments ortodòntics resolen problemes funcionals de la boca.

20 preguntes d’ortodòncia

20 PREGUNTES SOBRE L’ORTODÒNCIA

Les clíniques dentals de Orthodontic Centers ens prenem molt seriosament la salut dental dels nostres pacients. Així que per a commemorar el dia mundial de l’ortodòncia del 2021 hem respost a 20 preguntes comunes sobre l’ortodòncia.

Esperem poder respondre a tots els teus dubtes amb les respostes a les 20 preguntes més comunes sobre l’ortodòncia. Si tens alguna més, pots contactar amb la teva clínica Orthodontic més propera i t’ajudarem.

1. Què és l'ortodòncia?
L’ortodòncia és l’especialitat de l’odontologia dedicada a tractar la malposició dental causada tant per irregularitats dentals com facials. Un tractament d’ortodòncia t’ajuda a millorar la funcionalitat i estètica de la boca i de la cara quan les dents estan mal col·locades: apinyades o separades, quan hi ha maloclusió… També quan no pots tancar correctament la boca, quan tens una malformació dental o facial o, simplement, quan no t’agrada el teu somriure.
2. És important? Per què?
Seguir un tractament d’ortodòncia és molt important no sols per a tenir un somriure estètic, sinó també per a tenir una correcta salut bucodental i per a prevenir altres problemes de salut relacionats amb tenir unes dents mal alineades.
3. Quins beneficis té un tractament d'ortodòncia?
L’ortodòncia estudia, prevé i corregeix les alteracions del desenvolupament, les formes de les arcades dentàries i la posició dels maxil·lars, amb la finalitat de restablir l’equilibri morfològic i funcional de la boca i de la cara, millorant també l’estètica facial. Si vols saber quines irregularitats dentals poden corregir-se amb un tractament d’ortodòncia, fes clic aquí.
4. Quins altres problemes ajuden a corregir l'ortodòncia?

L’ortodòncia afavoreix el correcte alineament i oclusió de les dents. Això ajuda a:

 • Evitar alguns problemes digestius ja que millora la funció de les dents i això ajuda a mastegar millor.
 • En encaixar bé, les dents es mantenen en millors condicions. Les dents que sobresurten tenen majors probabilitats de sofrir fractures i cops, i si estan mal alineats sol produir-se un desgast incorrecte i problemes de geniva.
 • Evita les conseqüències negatives que implica una maloclusió:maldecaps, cervicals, oïda, mandíbula i esquena.
 • Les dents mal alineades dificulten la higiene oral, perquè quan estan apinyats és més difícil raspallar-los correctament, tenen major tendència a acumular restes de menjar i és més difícil l’accés del fil dental, la qual cosa afavoreix la proliferació de bacteris, l’aparició de càries i problemes de les genives (des de gingivitis, fins a malaltia periodontal). Els pacients amb major tendència a patir problemes periodontals milloren la seva situació després de sotmetre’s a un tractament d’ortodòncia.
 • En alguns casos també pot ajudar a evitar problemes en la parla, perquè unes dents mal col·locades poden crear dificultats per a pronunciar alguns sons en el cas dels nens.
   
5. Quin és el procés per a començar un tractament d'ortodòncia?

El primer pas és contactar amb la teva clínica Orthodontic més pròxima i demanar una primera visita. Pots fer-ho trucant directament a la clínica, telefonant al número gratuït 900 73 23 23, sol·licitant-lo en la nostra web en el botó per a demanar cita o mitjançant el Xat, tots dos a la part dreta de la pantalla.

El dia de la teva cita et realitzarem una visita molt completa. Aquesta inclou:

 • La revisió dental i la d’ortodòncia.
 • L’escàner intraoral en 3D itero. Fes clic per a saber més.
 • Les radiografies.
 • La presa de les fotografies digitals (perquè els nostres doctors puguin realitzar l’estudi del cas i poder estudiar l’evolució d’aquest).
 • El diagnòstic del doctor i el pla de tractament.
 • La presentació dels diferents pressupostos (segons els diferents tipus de tractaments suggerits pel doctor) i l’explicació d’aquest amb els diferents mètodes de finançament, si es desitja pagar de forma fraccionada.
Després d’acceptar el pressupost i realitzar els pagaments pactats, et donarem la teva pròxima cita. En aquesta, depenent de la mena de tractament triat, o et col·locarem els bràquets i sortiràs de la clínica amb el teu tractament posat, o t’entregarem els teus alineadors del tractament d’ortodòncia invisible. Llest!
6. Quants tipus i/o tècniques de tractaments d'ortodòncia hi ha?

Foto portada movil 20 preguntas de ortodoncia para el día mundial de la ortodonciaHi ha diferents tècniques ortodòntiques i tipus d’aparells. Segons el tipus de problema a tractar, el/la ortodoncista recomanarà un tipus de tractament o un altre. Trobem tècniques com els bràquets metàl·lics (inclosos els brackets autolligables Damon), bràquets estètics o bràquets ceràmics, aparells amovibles, quad-èlix, ortodòncia lingual… També existeix l’ortodòncia invisible amb alineadors transparents amovibles (“fundes trasparents” a mida, que es poden posar i treure fàcilment pel mateix pacient). A més, tots els materials que utilitzem en les nostres clíniques són biocompatibles i d’alta qualitat.

7. A partir de quina edat seria bo començar un tractament ortodòntic?

20 preguntas de ortodoncia - Invisalign es para todas las edades

Els experts i professionals, així com la SEDO (Sociedad Española de la Ortodoncia), recomanen realitzar una primera revisió d’Ortodòncia en nens i nenes abans dels 7 anys d’edat. En aquesta revisió es controla el creixement dental per a evitar problemes complexos a una edat més avançada. Per què? Perquè amb una revisió ortodòntica en edat de creixement, es comprovarà que el creixement i posició de les dents i maxil·lars siguin correctes. De no ser-ho, es pot prevenir i tractar a temps qualsevol alteració en la posició de les dents.

Hi ha alguns tipus de problemes òssis (maxil·lars o mandibulars) que haurien de tractar-se a una edat primerenca, quan encara hi ha creixement. Així poden solucionar-se amb tractaments més senzills i amb major garantia d’èxit.

8. L'ortodòncia és per a totes les edats?

20 preguntes d'ortodòncia - Paciente sufre bruxismo y lleva ortodoncia invisible InvisalignSí, l’ortodòncia també és per a les persones adultes, no hi ha un límit d’edat. Encara que la recomanació sigui iniciar el tractament a edat primerenca, quan el nen/nena hagi canviat les seves dents als definitives, no significa que no pugui començar-se en l’adolescència o en l’edat adulta. En aquests casos els tractaments tindran objectius i resultats diferents.

20 preguntes d’ortodòncia

9. Fa mal un tractament amb ortodòncia? Per què?

En el cas de l’ortodòncia convencional i estètica, els primers dies després de la col·locació dels bràquets poden sentir-se petites molèsties, com unes certes pressions en les dents o una major sensibilitat. D’aparèixer, aquestes molèsties remetran en uns pocs dies (4-5 dies). També poden aparèixer algunes petites nafres produïdes per les rascades dels aparells en les galtes. I en cada canvi d’arc, es pot sentir una certa pressió en les dents un dia o dos. El/la ortodontista et recomanarà què fer per a alleujar els símptomes, que milloraran amb l’ús d’un analgèsic comú i cera per a evitar les rascades.

En el cas de l’ortodòncia invisible, amb els alineadors s’evitaran les nafres, es protegeix l’esmalt de les dents i es redueixen les molèsties. Cada vegada que es canvien els alineadors, com aquests van movent a poc a poc la posició de les dents, es pot sentir una certa pressió.

10. Puc portar ortodòncia si em falta alguna peça dental?

En persones adultes, el tractament d’ortodòncia pot realitzar-se fins i tot amb l’absència d’una dent/queixal. No és un impediment. No obstant això, serà necessari plantejar un tractament combinat amb rehabilitació protètica, mitjançant ponts ceràmics o implants dentals, la col·locació dels quals es realitzarà en funció de la planificació que realitzi l’ortodontista.

En nens, mentre comencen a caure les dents de llet i a sortir les dents definitives, el millor és controlar creixement dental per a evitar problemes complexos a una edat més avançada. D’aquí la recomanació de visitar el ortodontista abans dels 7 anys. Però si el teu fill té agenesia dental (falta de dents) no has de preocupar-te, avui dia, l’ortodòncia multidisciplinària ofereix la solució a aquest problema amb una bona estratègia de part del/la ortodontista.

11. Quant costa un tractament d'ortodòncia?

El cost i durada d’un tractament d’ortodòncia depèn de la complexitat del cas i per tant, de la seva durada, així com de la tècnica emprada: alineadors, bràquets tradicionals, bràquets estètics, etc. En els nostres centres, aquests tractaments poden costar entre 1.900€ i 4.900€, si bé oferim descomptes i facilitats de finançament, perquè no et quedis sense el teu tractament. Fes clic aquí per a contactar amb nosaltres i visitar-nos.

12. Puc menjar de tot mentre porti ortodòncia?

20 preguntas de ortodoncia y Ortodoncia infantilEn l’ortodòncia amb brackets, aquests aparells han de cuidar-se per al bon desenvolupament del tractament. Per a això, ha d’evitar-se menjar aliments durs, cruixents o enganxosos: entrepans, fruita seca, fruita a mossegades, xiclets, llaminadures… Tampoc hauria de posar-se en la boca, ni mossegar, bolígrafs o qualsevol altre objecte.

Una dels grans avantatges de l’ortodòncia invisible és que no hi ha restriccions alimentàries ja que, a l’ésser un tractament extraïble, es retiren els alineadors per a menjar. Així no hi ha cap limitació ni cap deterioració en el teu alineador.

20 preguntes d’ortodòncia

13. Quant de temps pot durar un tractament d'ortodòncia?

L’ortodòncia no és una ciència exacta. Gran part de l’èxit del tractament ortodòntic depèn de l’enteniment i cooperació del pacient. Si el pacient no assisteix a les cites, falta cooperació, té una mala higiene oral, no segueix les instruccions prescrites pels professionals, etc. el tractament podria allargar-se en el temps.

Per a aconseguir l’èxit en un tractament d’ortodòncia és fonamental que el pacient estigui disposat a col·laborar seguint a cada moment les instruccions del ortodontista. En cas contrari, el temps de tractament pot estendre’s i els resultats poden veure’s compromesos.

A més, no hem de perdre de vista que en un tractament influeixen factors genètics, hereditaris, de creixement i desenvolupament que caldrà tenir en compte. Els tractaments en adults poden presentar limitacions a causa de la falta de creixement ossi. Però la mitjana és que els tractaments durin entre un any i mig i tres anys.

14. Quin tipus de tractament d'ortodòncia és el més estètic?

20 preguntes d'ortodòncia - Mujer joven lleva ortodoncia invible InvisalignEl tractament d’ortodòncia invisible, amb Invisalign®, és sens dubte el tractament d’ortodòncia més estètic, ja que, com el seu nom indica és pràcticament invisible. Gairebé ningú notarà que portes ortodòncia. Té molts avantatges respecte a l’ortodòncia convencional, com per exemple que és fàcilment extraïble, és còmode i higiènic. Fes clic aquí per a conèixer més sobre l’ortodòncia invisible.

20 preguntes d’ortodòncia

15. Què hi ha després d'haver portat ortodòncia?

20 preguntas de ortodoncia - Los retenedores fijos no se ven a simple vista ni molestan

Els retenidors són uns aparells que s’han d’usar després del tractament amb ortodòncia. La finalitat d’aquests és mantenir el resultat del tractament i evitar que les dents alineades es moguin fins al punt que els resultats obtinguts amb tant d’esforç entre tu i el teu doctor/a puguin canviar, arribant fins i tot a ser necessari començar de nou el tractament ortodòntic. Si vols saber més sobre els tipus de retenidors i com cuidar-los, fes clic aquí.

20 preguntes d’ortodòncia

16. En què consisteix el tractament d'ortodòncia invisible?

Ortodoncia invisible Invisalign tiene ventajas respecto a la ortodoncia con braquets

Un tractament d’ortodòncia invisible consisteix en una sèrie de planxes transparents (alineadors) que es canvien cadascuna o dues setmanes per unes noves. Segons es va canviant d’alineador, les dents es van movent a poc a poc fins a aconseguir el resultat final desitjat. A diferència d’altres tècniques, els alineadors són pràcticament invisibles i amovibles. A més, només un ortodoncista amb certificació oficial (o Invisalign® Provider) pot determinar si un/a pacient és apte o no per a aquesta mena de tractament.

17. Quins avantatges té l'ortodòncia invisible respecte a l'ortodòncia convencional?

 

20 preguntes d'ortodòncia AVANTATGES - Invisalign es transparente, pide una primera visita

ÉS TRANSPARENT

és el tractament d’ortodòncia
més estètic i pràcticament invisible

20 preguntes d'ortodòncia AVANTATGES - Invisalign es higienico, pide una primera visita

ÉS HIGIÈNIC

evita descalcificacions, càries
inesperades i problemes de genives

20 preguntes d'ortodòncia AVANTATGES - Invisalign es comodo, pide una primera visita

ÉS CÒMODE

menys dolor, sense nafres i sense
limitacions alimentàries

20 preguntes d'ortodòncia AVANTATGES - Invisalign es muy seguro, pide una primera visita

ÉS SEGUR

protegeix enfront de cops quan es practica esport

20 preguntes d'ortodòncia AVANTATGES - Invisalign es extraible, pide una primera visita

ÉS EXTRAÏBLE

no altera la realització d’activitats quotidianes, com d’esport o musicals

20 preguntes d'ortodòncia AVANTATGES - Invisalign es rapido, pide una primera visita

ÉS RÀPID

en poc temps gaudiràs
dels resultats del tractament

20 preguntes d'ortodòncia AVANTATGES - Invisalign puedes previsualizar el proceso, pide una primera visita

PREVISUALIZA EL PROCÉS

pots conèixer la teva evolució gràcies al programari personalitzat

20 preguntes d'ortodòncia AVANTATGES - Invisalign tiene menos tiempo de espera en clínica, pide una primera visita

MENYS TEMPS DE CLÍNICA

visites més curtes, menys visites de seguiment i menys urgències

18. Pot l'ortodòncia invisible amb alineadors corregir qualsevol defecte o malposició dental?

Invisalign® pot corregir qualsevol cas d’alineament i mossegada (dents amb apinyament, separacions o diastemes, sobremossegada, mossegada croada, mossegada oberta). El tractament amb ortodòncia invisible ha avançat molt i avui dia és igual d’efectiu a l’hora de corregir problemes complexos de mossegada i alineament. A més, en molts casos l’avanç és igual o més ràpid que amb l’ortodòncia tradicional amb bràquets.

Per a poder realitzar un tractament d’ortodòncia invisible amb totes les garanties, és necessari rebre una formació especial. En Orthodontic Dental Centers, tots nostres ortodontistes tenen la certificació especial Invisalign® Providers que els avala per a fer aquest tipus de tractaments.

19. Quin professional està qualificat per a realitzar un tractament d'ortodòncia?

Un odontòleg especialitzat en Ortodòncia (mitjançant un màster oficial), garanteix una formació més àmplia i una major experiència que la d’un odontòleg o dentista general.

20. Si pateixo de bruxisme puc o hauria de portar ortodòncia?

20 preguntes d'ortodòcia - Chica sufre dolor en dientes y cabeza provocados por el bruxismo

Sí, l’ortodòncia pot millorar aquells casos de bruxisme accentuats per un problema d’alineament o maloclusió dental (mossegada croada, prognatisme o retrognatisme mandibular, etc.) i alleujant les patologies de l’articulació temporomandibular (ATM).

Ara bé, mentre duri el tractament de ortodòncia, no es pot usar la fèrula dental. Per tant, la millor solució és aplicar un tractament amb ortodòncia invisible (alineadors), que evita que les dents entrin en contacte directe, excepte en el moment de menjar. Si vols saber més, fes clic aquí.

1. Què és l'ortodòncia?
L’ortodòncia és l’especialitat de l’odontologia dedicada a tractar la malposició dental causada tant per irregularitats dentals com facials. Un tractament d’ortodòncia t’ajuda a millorar la funcionalitat i estètica de la boca i de la cara quan les dents estan mal col·locades: apinyades o separades, quan hi ha maloclusió… També quan no pots tancar correctament la boca, quan tens una malformació dental o facial o, simplement, quan no t’agrada el teu somriure.
2. És important? Per què?
Seguir un tractament d’ortodòncia és molt important no sols per a tenir un somriure estètic, sinó també per a tenir una correcta salut bucodental i per a prevenir altres problemes de salut relacionats amb tenir unes dents mal alineades.
3. Quins beneficis té un tractament d'ortodòncia?
L’ortodòncia estudia, prevé i corregeix les alteracions del desenvolupament, les formes de les arcades dentàries i la posició dels maxil·lars, amb la finalitat de restablir l’equilibri morfològic i funcional de la boca i de la cara, millorant també l’estètica facial. Si vols saber quines irregularitats dentals poden corregir-se amb un tractament d’ortodòncia, fes clic aquí.
4. Quins altres problemes ajuden a corregir l'ortodòncia?

L’ortodòncia afavoreix el correcte alineament i oclusió de les dents. Això ajuda a:

 • Evitar alguns problemes digestius ja que millora la funció de les dents i això ajuda a mastegar millor.
 • En encaixar bé, les dents es mantenen en millors condicions. Les dents que sobresurten tenen majors probabilitats de sofrir fractures i cops, i si estan mal alineats sol produir-se un desgast incorrecte i problemes de geniva.
 • Evita les conseqüències negatives que implica una maloclusió:maldecaps, cervicals, oïda, mandíbula i esquena.
 • Les dents mal alineades dificulten la higiene oral, perquè quan estan apinyats és més difícil raspallar-los correctament, tenen major tendència a acumular restes de menjar i és més difícil l’accés del fil dental, la qual cosa afavoreix la proliferació de bacteris, l’aparició de càries i problemes de les genives (des de gingivitis, fins a malaltia periodontal). Els pacients amb major tendència a patir problemes periodontals milloren la seva situació després de sotmetre’s a un tractament d’ortodòncia.
 • En alguns casos també pot ajudar a evitar problemes en la parla, perquè unes dents mal col·locades poden crear dificultats per a pronunciar alguns sons en el cas dels nens.
   
5. Quin és el procés per a començar un tractament d'ortodòncia?

El primer pas és contactar amb la teva clínica Orthodontic més pròxima i demanar una primera visita. Pots fer-ho trucant directament a la clínica, telefonant al número gratuït 900 73 23 23, sol·licitant-lo en la nostra web en el botó per a demanar cita o mitjançant el Xat, tots dos a la part dreta de la pantalla.

El dia de la teva cita et realitzarem una visita molt completa. Aquesta inclou:

 • La revisió dental i la d’ortodòncia.
 • L’escàner intraoral en 3D itero. Fes clic per a saber més.
 • Les radiografies.
 • La presa de les fotografies digitals (perquè els nostres doctors puguin realitzar l’estudi del cas i poder estudiar l’evolució d’aquest).
 • El diagnòstic del doctor i el pla de tractament.
 • La presentació dels diferents pressupostos (segons els diferents tipus de tractaments suggerits pel doctor) i l’explicació d’aquest amb els diferents mètodes de finançament, si es desitja pagar de forma fraccionada.
Després d’acceptar el pressupost i realitzar els pagaments pactats, et donarem la teva pròxima cita. En aquesta, depenent de la mena de tractament triat, o et col·locarem els bràquets i sortiràs de la clínica amb el teu tractament posat, o t’entregarem els teus alineadors del tractament d’ortodòncia invisible. Llest!
6. Quants tipus i/o tècniques de tractaments d'ortodòncia hi ha?

Foto portada movil 20 preguntas de ortodoncia para el día mundial de la ortodonciaHi ha diferents tècniques ortodòntiques i tipus d’aparells. Segons el tipus de problema a tractar, el/la ortodoncista recomanarà un tipus de tractament o un altre. Trobem tècniques com els bràquets metàl·lics (inclosos els brackets autolligables Damon), bràquets estètics o bràquets ceràmics, aparells amovibles, quad-èlix, ortodòncia lingual… També existeix l’ortodòncia invisible amb alineadors transparents amovibles (“fundes trasparents” a mida, que es poden posar i treure fàcilment pel mateix pacient). A més, tots els materials que utilitzem en les nostres clíniques són biocompatibles i d’alta qualitat.

7. A partir de quina edat seria bo començar un tractament ortodòntic?

20 preguntes d'ortodòncia - Invisalign es para todas las edadesEls experts i professionals, així com la SEDO (Sociedad Española de la Ortodoncia), recomanen realitzar una primera revisió d’Ortodòncia en nens i nenes abans dels 7 anys d’edat. En aquesta revisió es controla el creixement dental per a evitar problemes complexos a una edat més avançada. Per què? Perquè amb una revisió ortodòntica en edat de creixement, es comprovarà que el creixement i posició de les dents i maxil·lars siguin correctes. De no ser-ho, es pot prevenir i tractar a temps qualsevol alteració en la posició de les dents.

Hi ha alguns tipus de problemes òssis (maxil·lars o mandibulars) que haurien de tractar-se a una edat primerenca, quan encara hi ha creixement. Així poden solucionar-se amb tractaments més senzills i amb major garantia d’èxit.

8. L'ortodòncia és per a totes les edats?

20 preguntes d'ortodòncia - Paciente sufre bruxismo y lleva ortodoncia invisible InvisalignSí, l’ortodòncia també és per a les persones adultes, no hi ha un límit d’edat. Encara que la recomanació sigui iniciar el tractament a edat primerenca, quan el nen/nena hagi canviat les seves dents als definitives, no significa que no pugui començar-se en l’adolescència o en l’edat adulta. En aquests casos els tractaments tindran objectius i resultats diferents.

20 preguntes d’ortodòncia

9. Fa mal un tractament amb ortodòncia? Per què?

En el cas de l’ortodòncia convencional i estètica, els primers dies després de la col·locació dels bràquets poden sentir-se petites molèsties, com unes certes pressions en les dents o una major sensibilitat. D’aparèixer, aquestes molèsties remetran en uns pocs dies (4-5 dies). També poden aparèixer algunes petites nafres produïdes per les rascades dels aparells en les galtes. I en cada canvi d’arc, es pot sentir una certa pressió en les dents un dia o dos. El/la ortodontista et recomanarà què fer per a alleujar els símptomes, que milloraran amb l’ús d’un analgèsic comú i cera per a evitar les rascades.

En el cas de l’ortodòncia invisible, amb els alineadors s’evitaran les nafres, es protegeix l’esmalt de les dents i es redueixen les molèsties. Cada vegada que es canvien els alineadors, com aquests van movent a poc a poc la posició de les dents, es pot sentir una certa pressió.

10. Puc portar ortodòncia si em falta alguna peça dental?

En persones adultes, el tractament d’ortodòncia pot realitzar-se fins i tot amb l’absència d’una dent/queixal. No és un impediment. No obstant això, serà necessari plantejar un tractament combinat amb rehabilitació protètica, mitjançant ponts ceràmics o implants dentals, la col·locació dels quals es realitzarà en funció de la planificació que realitzi l’ortodontista.

En nens, mentre comencen a caure les dents de llet i a sortir les dents definitives, el millor és controlar creixement dental per a evitar problemes complexos a una edat més avançada. D’aquí la recomanació de visitar el ortodontista abans dels 7 anys. Però si el teu fill té agenesia dental (falta de dents) no has de preocupar-te, avui dia, l’ortodòncia multidisciplinària ofereix la solució a aquest problema amb una bona estratègia de part del/la ortodontista.

11. Quant costa un tractament d'ortodòncia?

El cost i durada d’un tractament d’ortodòncia depèn de la complexitat del cas i per tant, de la seva durada, així com de la tècnica emprada: alineadors, bràquets tradicionals, bràquets estètics, etc. En els nostres centres, aquests tractaments poden costar entre 1.900€ i 4.900€, si bé oferim descomptes i facilitats de finançament, perquè no et quedis sense el teu tractament. Fes clic aquí per a contactar amb nosaltres i visitar-nos.

12. Puc menjar de tot mentre porti ortodòncia?

Ortodoncia infantil
En l’ortodòncia amb bràquets, aquests aparells han de cuidar-se per al bon desenvolupament del tractament. Per a això, ha d’evitar-se menjar aliments durs, cruixents o enganxosos: entrepans, fruita seca, fruita a mossegades, xiclets, llaminadures… Tampoc hauria de posar-se en la boca, ni mossegar, bolígrafs o qualsevol altre objecte.

Un dels grans avantatges de l’ortodòncia invisible és que no hi ha restriccions alimentàries ja que, a l’ésser un tractament extraïble, es retiren els alineadors per a menjar. Així no hi ha cap limitació ni cap deterioració en el teu alineador.

20 preguntes d’ortodòncia

13. Quant de temps pot durar un tractament d'ortodòncia?

L’ortodòncia no és una ciència exacta. Gran part de l’èxit del tractament ortodòntic depèn de l’enteniment i cooperació del pacient. Si el pacient no assisteix a les cites, falta cooperació, té una mala higiene oral, no segueix les instruccions prescrites pels professionals, etc. el tractament podria allargar-se en el temps.

Per a aconseguir l’èxit en un tractament d’ortodòncia és fonamental que el pacient estigui disposat a col·laborar seguint a cada moment les instruccions del ortodontista. En cas contrari, el temps de tractament pot estendre’s i els resultats poden veure’s compromesos.

A més, no hem de perdre de vista que en un tractament influeixen factors genètics, hereditaris, de creixement i desenvolupament que caldrà tenir en compte. Els tractaments en adults poden presentar limitacions a causa de la falta de creixement ossi. Però la mitjana és que els tractaments durin entre un any i mig i tres anys.

14. Quin tipus de tractament d'ortodòncia és el més estètic?

20 preguntes d'ortodòncia - Mujer joven lleva ortodoncia invible InvisalignEl tractament d’ortodòncia invisible, amb Invisalign®, és sens dubte el tractament d’ortodòncia més estètic, ja que, com el seu nom indica és pràcticament invisible. Gairebé ningú notarà que portes ortodòncia. Té molts avantatges respecte a l’ortodòncia convencional, com per exemple que és fàcilment extraïble, és còmode i higiènic. Fes clic aquí per a conèixer més sobre l’ortodòncia invisible.

20 preguntes d’ortodòncia

15. Què hi ha després d'haver portat ortodòncia?

Los retenedores fijos no se ven a simple vista ni molestan

Els retenidors són uns aparells que s’han d’usar després del tractament amb ortodòncia. La finalitat d’aquests és mantenir el resultat del tractament i evitar que les dents alineades es moguin fins al punt que els resultats obtinguts amb tant d’esforç entre tu i el teu doctor/a puguin canviar, arribant fins i tot a ser necessari començar de nou el tractament ortodòntic. Si vols saber més sobre els tipus de retenidors i com cuidar-los, fes clic aquí.

20 preguntes d’ortodòncia

16. En què consisteix el tractament d'ortodòncia invisible?

Ortodoncia invisible Invisalign tiene ventajas respecto a la ortodoncia con braquets

Un tractament d’ortodòncia invisible consisteix en una sèrie de planxes transparents (alineadors) que es canvien cadascuna o dues setmanes per unes noves. Segons es va canviant d’alineador, les dents es van movent a poc a poc fins a aconseguir el resultat final desitjat. A diferència d’altres tècniques, els alineadors són pràcticament invisibles i amovibles. A més, només un ortodoncista amb certificació oficial (o Invisalign® Provider) pot determinar si un/a pacient és apte o no per a aquesta mena de tractament.

17. Quins avantatges té l'ortodòncia invisible respecte a l'ortodòncia convencional?

Invisalign es transparente, pide una primera visita

 ÉS TRANSPARENT

és el tractament d’ortodòncia més estètic i pràcticament invisible

Invisalign es higienico, pide una primera visita

 ÉS HIGIÈNIC

evita descalcificacions, càries inesperades i problemes de genives

Invisalign es comodo, pide una primera visita

ÉS CÒMODE

menys dolor, sense nafres i sense limitacions alimentàries

Invisalign es muy seguro, pide una primera visita

ÉS SEGUR

protegeix davant cops quan es practica esport

Invisalign es extraible, pide una primera visita

ÉS EXTRAÏBLE

no altera la realització d’activitats quotidianes, com d’esport o musicals

Invisalign es rapido, pide una primera visita

ÉS RÀPID

en poc temps gaudiràs dels resultats del tractament

Invisalign puedes previsualizar el proceso, pide una primera visita

PREVISUALITZA EL PROCÉS

pots conèixer la teva evolució gràcies al software personalitzat

Invisalign tiene menos tiempo de espera en clínica, pide una primera visita

MENYS TEMPS DE CLÍNICA

visites més curtes, menys visites de seguiment i menys urgències

18. Pot l'ortodòncia invisible amb alineadors corregir qualsevol defecte o malposició dental?

Invisalign® pot corregir qualsevol cas d’alineament i mossegada (dents amb apinyament, separacions o diastemes, sobremossegada, mossegada croada, mossegada oberta). El tractament amb ortodòncia invisible ha avançat molt i avui dia és igual d’efectiu a l’hora de corregir problemes complexos de mossegada i alineament. A més, en molts casos l’avanç és igual o més ràpid que amb l’ortodòncia tradicional amb bràquets.

Per a poder realitzar un tractament d’ortodòncia invisible amb totes les garanties, és necessari rebre una formació especial. En Orthodontic Dental Centers, tots nostres ortodontistes tenen la certificació especial Invisalign® Providers que els avala per a fer aquest tipus de tractaments.

19. Quin professional està qualificat per a realitzar un tractament d'ortodòncia?

Un odontòleg especialitzat en Ortodòncia (mitjançant un màster oficial), garanteix una formació més àmplia i una major experiència que la d’un odontòleg o dentista general.

20. Si pateixo de bruxisme puc o hauria de portar ortodòncia?

20 preguntes d'ortodòcia - Chica sufre dolor en dientes y cabeza provocados por el bruxismo

Sí, l’ortodòncia pot millorar aquells casos de bruxisme accentuats per un problema d’alineament o maloclusió dental (mossegada croada, prognatisme o retrognatisme mandibular, etc.) i alleujant les patologies de l’articulació temporomandibular (ATM).

Ara bé, mentre duri el tractament de ortodòncia, no es pot usar la fèrula dental. Per tant, la millor solució és aplicar un tractament amb ortodòncia invisible (alineadors), que evita que les dents entrin en contacte directe, excepte en el moment de menjar. Si vols saber més, fes clic aquí.

QUÈ CURIÒS!

Va ser el metge grec Hipócrates de Cos (460-377 a.C) la primera persona de la qual es té constància que va reconèixer la incorrecta posició de les dents i va parlar que podrien corregir-se per qüestions estètiques en el Sisè Llibre de les Epidèmies.

Els arqueòlegs van descobrir mòmies que daten d’aquella època amb el que semblen ser bandes de metall embolicades al voltant de les seves dents.

Dibujo de brackets franceses para el blog de 20 preguntas de ortodoncia

L’origen de l’ortodòncia com se la coneix se situa en els segles XVII i XIX. En 1728 el dentista francès Pierre Fauchard usava un aparell que portava per nom Blandeau, que era una peça de ferro que ajudava a expandir l’arc, inicialment fabricats d’or. Fils de lli encerat o de seda van ser emprats per a fixar els aparells. Aquest és el veritable inici dels bràquets metàl·lics.

La preocupació que tenien els nostres avantpassats de tenir un somriure completament alineat va anar evolucionant a voler també lluir unes dents blanques i simètriques.

CONEIX EL NOSTRE EQUIP DE PROFESSIONALS EN ORTODÒNCIA

 

Vine a conèixer-nos! En la primera visita d’ortodòncia coneixeràs tots els detalls sobre el teu tractament i t’atendran els millors especialistes.

DEMANA CITA EN UN SOL CLIC

A la teva primera cita revisarem la teva salut dental, realitzarem el diagnòstic del teu problema i t’indicarem el pla de tractament més adequat per a resoldre’l. També et presentarem el pressupost i t’explicarem les diferents opcions de pagament finançament.

9 CLÍNIQUES DENTALS AL TEU ABAST

Mapa 9 clíniques dentals Orthodontic

Descobreix la clínica dental Orthodontic més propera a tu, els millors dentistes especialitzats t’estan esperant.

Bibliografia:

COEC - Pide una primera visita en la Clínica dental Orthodontic - clínicas
SEDO Sociedad Española de Ortodoncia - Clínicas dentales Orthodontic
Consejo - Pide una primera visita en la Clínica dental Orthodontic
FDE Fundación Dental Española
AHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de Catalunya - Clínicas dentales Orthodontic

COEC Pide primera visita en la clínica dental
Consejo Pide una primera visita en tu clíncia dental Orthodontic
FDE Fundación Dental Española
AHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de Catalunya
SEDO Sociedad Española de Ortodoncia