fbpx

En Orthodontic ens preocupa la salut bucodental dels nostres pacients. Per això considerem tan important la data del 20 de març, el Dia Mundial de la Salut Bucodental. Aquest dia serveix per a promoure la importància d’una correcta rutina d’higiene bucodental i recordar quins són els beneficis de tenir un somriure sa.

¿Per què el Dia Mundial de la Salut Bucodental és el 20 de març?

Es va triar aquesta data en base d’aquestes tres curiositats i/o coincidències:

   • Els nens i nenes aconsegueixen tenir 20 dents de llet.
   • Quan una persona gran conserva 20 dents es considera que té una boca sana.
   • L’ideal seria que una persona adulta comptés amb 32 dents naturals y 0 càries. (En el món anglosaxó la data 3/20 és traduïda al 20/03, 20 de març)
Dia Mundial Salut Bucodental 2021

¿Per què hi ha un Dia Mundial de la Salut Bucodental?

Aquest dia serveix per a tractar de conscienciar a nivell mundial la importància de la salut bucal i posar èmfasi en la prevenció de malalties bucodentals. Per a això aquest dia tracta de fomentar hàbits de vida saludables i mesures pràctiques per a prevenir problemes.

La prevenció i el Dia Mundial de la Salut Bucodental

La gran majoria de la població mundial patirà algun tipus de patologia bucodental, en algun moment de la seva vida. La gravetat d’aquestes pot anar des d’una càries al càncer oral.

Les afeccions bucodentals més comunes són:

 • Les càries
 • El bruxisme
 • Les malalties periodontals
 • El mal alè (halitosis)
Amb la prevenció i uns hàbits d’higiene dental adequats, la majoria d’aquestes afeccions poden evitar-se. A continuació veurem algunes idees.
Mare i filla en el dia mundial de la salut bucodental 2021
Dia Mundial de la salut bucodental 2021 Parella Gran

TIPS per cuidar la nostra salut bucodental

 • Ser conscients de la importància de la nostra salut oral i la dels nostres.
 • Seguir una bona alimentació: eliminar de la nostra dieta al màxim els aliments ultres-processats, limitar el consum de sucres i farines refinades.
 • Consumir més fruites i verdures de temporada.
 • Fer exercici regularment.
 • Descansar bé i dormir el temps suficient.
 • Visitar al teu dentista regularment, com a mínim una vegada a l’any, encara que no tinguis cap símptoma.

TIPS per cuidar la nostra salut bucodental

 • Ser conscients de la importància de la nostra salut oral i la dels nostres.
 • Seguir una bona alimentació: eliminar de la nostra dieta al màxim els aliments ultres-processats, limitar el consum de sucres i farines refinades.
 • Consumir més fruites i verdures de temporada.
 • Fer exercici regularment.
 • Descansar bé i dormir el temps suficient.
 • Visitar al teu dentista regularment, com a mínim una vegada a l’any, encara que no tinguis cap símptoma.

Rutina d’higiene per a tenir una bona salut bucodental

 • Raspallar-se les dents després de cada menjada, (unes 3 o 4 vegades al dia) durant uns 3 minuts (aproximadament la durada d’una cançó). És important no deixar-se cap part per raspallar, per a això cal passar per totes les cares de totes les dents arribant fins a les genives, i finalment, la llengua. Pot fer-se amb un raspall elèctric o manual.
 • Usar fil dental i/o raspalls interproximals, per a netejar bé entre les dents. Fent això evitarem l’acumulació de restes de menjar que podria causar càries. També es pot usar irrigadors, que funcionen amb aigua a pressió.
 • Fer gàrgares amb un col·lutori, per a acabar d’eliminar restes de menjar que hagin quedat després dels dos passos anteriors. No és un substitut del raspallat, sinó més aviat un complement d’aquest.
 • Realitzar una higiene dental com a mínim una vegada a l’any en la clínica dental per a poder treure el càlcul dental que s’acumula sota la geniva i que a casa no podem retirar (sarro o carrall). En aquestes visites anuals a la consulta per a realitzar la higiene podem detectar problemes que estan en estat d’inicial. D’aquesta manera seran més fàcils de solucionar i molt més econòmics que si ens esperem que ens faci mal.

Raspallar les dents després de cada menjada

Utilitzar fil dental entre dent i dent

Fer gàrgares amb un col·lutori

Higiene dental una vegada a l'any en la clínica dental

Rutina d’higiene per a tenir una bona salut bucodental

Raspallar les dents després de cada menjada

 • Raspallar-se les dents després de cada menjada, (unes 3 o 4 vegades al dia) durant uns 3 minuts (aproximadament la durada d’una cançó). És important no deixar-se cap part per raspallar, per a això cal passar per totes les cares de totes les dents arribant fins a les genives, i finalment, la llengua. Pot fer-se amb un raspall elèctric o manual.

Utilitzar fil dental entre dent i dent

 • Usar fil dental i/o raspalls interproximals, per a netejar bé entre les dents. Fent això evitarem l’acumulació de restes de menjar que podria causar càries. També es pot usar irrigadors, que funcionen amb aigua a pressió.

Fer gàrgares amb un col·lutori

 • Fer gàrgares amb un col·lutori, per a acabar d’eliminar restes de menjar que hagin quedat després dels dos passos anteriors. No és un substitut del raspallat, sinó més aviat un complement d’aquest.

Higiene dental una vegada a l'any en la clínica dental

 • Realitzar una higiene dental com a mínim una vegada a l’any en la clínica dental per a poder treure el càlcul dental que s’acumula sota la geniva i que a casa no podem retirar (sarro o carrall). En aquestes visites anuals a la consulta per a realitzar la higiene podem detectar problemes que estan en estat d’inicial. D’aquesta manera seran més fàcils de solucionar i molt més econòmics que si ens esperem que ens faci mal.

En Orthodontic Centers ens preocupa la teva salut bucodental

En les clíniques dentals i d’ortodòncia Orthodontic Dental Centers t’oferim tot tipus d’avantatges en tractaments dentals per a cuidar el somriure de tota la família. Ho fem amb dentistes formats en les diferents especialitats odontològiques i una àmplia experiència professional. A més, treballem per a proporcionar-te preus econòmics, amb pagaments fraccionats i finançament a mida.

DEMANA CITA EN UN SOL CLIC

A la teva primera cita revisarem la teva salut dental, realitzarem el diagnòstic del teu problema i t’indicarem el pla de tractament més adequat per a resoldre’l. També et presentarem el pressupost i t’explicarem les diferents opcions de pagament finançament.

9 clíniques dentals al teu abast

Mapa 9 clíniques dentals Orthodontic

Descobreix la clínica dental Orthodontic més propera a tu, els millors dentistes especialitzats t’estan esperant.