fbpx

DIA DE L’ODONTÒLEG

 

09 de FEBRER

DIA DE L’ODONTÒLEG

09 de FEBRER

El Dia de l’Odontòleg se celebra a Espanya el 09 de febrer. Aquesta data serveix per a homenatjar i commemorar a aquells professionals que s’ocupen de cuidar la nostra salut bucodental. En Orthodontic Centers hem volgut preparar un blog especial en aquest dia.

Per què se celebra el 09 de FEBRER el Dia de l’odontòleg o el dentista?

El 09 de febrer se celebra a Espanya el dia del/a odontòleg/a o dentista en honor a la patrona de l’odontologia, Santa Apolònia d’Alexandria, ja que aquest dia es considera el seu sant.

Segons compte la tradició Santa Apolònia va morir màrtir a Alexandria al voltant del segle III d. C. durant un aixecament. Abans de morir cremada en la foguera, la van colpejar trencant-li totes les dents.

En l’Edat Mitjana se solia dir que aquells que patien mal de queixal, li resaven a Santa Apolònia i el dolor desapareixia.

Dra. Penélope Gómez dia de l'odontòleg

Els nostres professionals es mereixen un homenatge per la seva excel·lent feina i la seva dedicació

Sèrie d’entrevistes als nostres odontòlegs i odontòlogues

Per a aquest dia de l’odontòleg o del dentista, volem presentar la primera d’una sèrie d’entrevistes a alguns dels odontòlegs i odontòlogues que treballen en les clíniques dentals Orthodontic Centers. Aquests professionals de gran experiència han respost a les preguntes que els hem realitzat amb la finalitat de donar-se a conèixer una mica més als seus estimats pacients i als qui en el futur ho seran.

Dra Raquel Diaz dia odontòleg entrevista

DRA. RAQUEL DÍAZ

Número de col·legiada: 6762
Odontopediatra, Endodoncista i Odontòloga General

Odontòloga en les clíniques dentals Orthodontic de:

  • L’Hospitalet de Llobregat
  • Vilanova i la Geltrú
  • Vilafranca del Penedès

1. Doctora Díaz, per què vas decidir estudiar odontologia?

Doncs la veritat és que sempre em vaig fixar molt en la boca. Sempre ha estat en el primer que em fixo. M’agradava veure a la gent somriure i que se li veiessin les dents, i una cosa va portar a l’altra. Vaig fer pròtesi dental, després higiene i vaig arribar per fi a odontologia.

2. Quina és la teva especialitat com a dentista? Què és el que més t'agrada d'ella?

En finalitzar la carrera em vaig endinsar en l’especialitat d’odontopediatria i endodòncia.

M’encanta veure entrar a qualsevol dels meus campions, sobretot els que van començar més nens derivats d’altres llocs o amb una por feroç i que avui dia  se sentin  tranquils, confiats i disposats.

Gaudeixo quan alguna mamà/papà amb una mica de vergonya em pregunta: “I tu, també tractes a adults?”. I també es converteixen en pacients motivats pels meus petits ajudants.

3. Com veus l'odontologia dins de 10 anys o en el futur?

En el futur vull pensar que com a societat estarem molt més conscienciats amb la salut oral i avançarem cap a una odontologia basada en la prevenció, donant-li la importància que posseeix, amb el que comportarà haver de realitzar tractaments molt més ràpids, de manera molt més eficient i sobretot predictibles.

4. Descriu el cas clínic més complex que has tractat o el més satisfactori.

Dra Raquel Diaz trabajando el dia del odontologoDe fet, el cas clínic més satisfactori, i alhora un dels més complexos, estem en vies de finalitzar-lo en uns dies.

Es tracta d’un pacient de tan sols 4 anys que va venir abans de Nadal amb càries molt avançades en TOTES les dents. El seu desig per a nadal és que el seu papà li aconseguís unes dents blanques i en això estem.

Ja hem aconseguit rehabilitar totes les dents de l’arcada superior i estem acabant amb els molars inferiors. Les seves ganes són tantes que no es mou des que se senti en la butaca fins que finalitzem i això qualsevol que hagi nens a prop sabrà de mantenir-los asseguts i quiets més de 5 minuts és tot un triomf ?

5. Què és últimament el que més t'emociona en el teu treball?
El que més m’emociona és veure la cara dels meus pacients quan finalitzem el tractament, ja sigui després d’una obturació, un rehabilitació, una pròtesi o hem solucionat aquell dolor que al pacient no li deixava viure. I veure que dels seus ulls surt “aquella lluentor” que et fa sabers que el pacient està content i satisfet, i jo amb això
6. Què significa per a tu ser membre d'Orthodontic?

Ser membre de’Orthodontic suposa formar part d’una gran família en la qual no sols la forma el gran equip d’Orthodontic sinó també els pacients i les seves famílies.

En la clínica compartim moltes hores, treballem intensament per a donar el que millor sabem fer: retornar-los el somriure.

Però no tot és això: som humans. Riem, plorem, parlem, compartim anècdotes i ens preocupem pel seu dia a dia i això és tan important en l’època que ens ha tocat viure.

7. Què li aconsellaries a un pacient o futur pacient?

Li aconsellaria el que els dic a totes la persones que entren per la porta del box: que estiguin tranquils, que els tractarem com si anessin qualsevol dels nostres familiars, perquè de fet ara formen part de la família Orthodontic.

8. Què t'agrada fer en sortir de la clínica? Tens algun hobbie?

El meu temps lliure m’agrada gaudir-lo amb la meva família fent manualitats, puzles, passejant,  disfressant-me, ballant i cantant. Qualsevol dels meus pacients sap que m’agrada molt la música i cantar (a vegades els pobres, també ho sofreixen ?).

9. Una cita/frase que et motivi cada dia en la teva feina:

Aquesta frase l’aplico sempre, no tan sols en la feina sinó en el meu dia a dia i intento inculcar-la-hi a la gent que m’envolta: tracta a les altres persones com t’agradaria que et tractessin a tu i no facis res que no t’agradaria que et fessin.

10. I per a acabar... Algunes paraules finals:

Més que paraules finals, us diria unes primeres paraules, de fet les primeres paraules que sempre els dic als meus pacients: Hola! Sóc la doctora Raquel i benvingut a Orthodontic. Explica’m. Què et passa?

Moltes gràcies, Dra. Raquel Díaz, per participar en la nostra primera entrevista. Estem molt agraïts de tenir a una odontòloga tan dedicada, professional i propera com tu. Cal afegir que al llarg dels anys has treballat en altres clíniques Orthodontic, com a Badalona, Santa Coloma de G. i Barcelona, amb les actuals sumen un total de 6. Quan parles que som una família així et sentim, un membre important de la nostra família i desitgem poder estar junts per molts anys.

En aquesta entevista hem pogut conèixer una mica més a la nostra odontòloga. Estem desitjant que arribi el moment de la segona entrevista, i descobrir qui serà.

Si desitges conèixer a la nostra odontòloga, la Dra. Raquel Díaz, i la resta dels nostres professionals, demana una cita emplenant el formulari:

9 clíniques dentals al teu abast

Mapa 9 clíniques dentals Orthodontic
Descobreix la clínica dental Orthodontic més propera a tu, els millors dentistes especialitzats t’estan esperant.

Alguns recordatoris el dia de l’odontòleg per a una correcta rutina d’higiene oral?

  • És fonamental raspallar-se les dents de 3 a 4 vegades al dia, després de cada menjada, durant uns 3 minuts (aproximadament la durada d’una cançó). Pot fer-se amb un raspall elèctric o manual. Procurarem passar per totes les cares de totes les dents arribant fins a les genives, i finalment, la llengua.
  • És important usar fil dental i/o raspalls interproximals, per a netejar entre dent i dent. També podríem usar irrigadors, que funcionen amb aigua a pressió. Amb això evitarem el cúmul de menjar que podria acabar ocasionant càries que a vegades són difícils de detectar quan són petites.
  • Cal no oblidar-se del col·lutori, per a acabar d’eliminar restes de menjar que hagin quedat després dels dos passos anteriors. Fer gàrgares amb el col·lutori és un complement del raspallat, no un substitut d’aquest.
  • És aconsellable fer una higiene dental una vegada a l’any en la clínica per a poder treure el càlcul dental que s’acumula sota la geniva i que a casa no podem retirar. Les visites anuals a la consulta per a realitzar la higiene podem detectar tractaments en estat d’inici que seran més fàcils de solucionar i molt més econòmics que si ens esperem que ens faci mal.
R

Raspallar les dents després de cada menjada

R

Usar fil dental entre dent i dent

R

Fer gàrgares amb col·lutori

R

Higiene dental una vegada a l'any a la clínica dental

En Orthodontic Centers ens preocupa la teva salut dental

En les clíniques dentals i d’ortodòncia Orthodontic Dental Centers t’oferim tot tipus d’avantatges en tractaments dentals per a cuidar el somriure de tota la família. Ho fem amb dentistes formats en les diferents especialitats odontològiques i una àmplia experiència professional. A més, treballem per a proporcionar-te preus econòmics, amb pagaments fraccionats i finançament a mida.

especialistas odontológicos en la clínica dental

Especialistas odontológicos

En Orthodontic Dental Centers te ofrecemos un servicio de odontología integral para toda la familia, con los mejores dentistas para cada especialidad, ofreciéndote el tratamiento dental más adecuado para ti.

Primera visita muy completa en la clínica dental

Primera visita completa

En tu primera visita en nuestra clínica dental revisaremos tu salud bucodental, estableceremos un diagnóstico y un plan de tratamiento personalizado y el presupuesto. ¡Respondemos todas tus dudas!

¡PRIMERA VISITA DE ORTODONCIA Y ESTUDIO ORTODÓNTICO GRATIS!

Facilidades de pago en la clínica dental

Facilidades de pago para ti

Los tratamientos de nuestra clínica dental tienen precios competitivos, ajustando los pagos a tus necesidades. Trabajamos con diferentes financieras para que puedas pagar tu tratamiento dental en cómodas cuotas.

9 clíniques dentals al teu abast

Mapa 9 clíniques dentals Orthodontic
Descobreix la clínica dental Orthodontic més propera a tu, els millors dentistes especialitzats t’estan esperant.
COEC - Pide una primera visita en la Clínica dental Orthodontic - clínicas
SEDO Sociedad Española de Ortodoncia - Clínicas dentales Orthodontic
Consejo - Pide una primera visita en la Clínica dental Orthodontic
FDE Fundación Dental Española
AHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de Catalunya - Clínicas dentales Orthodontic

COEC Pide primera visita en la clínica dental
Consejo Pide una primera visita en tu clíncia dental Orthodontic
FDE Fundación Dental Española
AHIADEC Associació d'Higienistes Dentals i Auxiliars de Catalunya
SEDO Sociedad Española de Ortodoncia