fbpx

DIA MUNDIAL DE LA SALUT ORAL

20 de març

DIA MUNDIAL DE LA SALUT ORAL

20 de març

El Dia Mundial de la Salut Oral es celebra cada any a nivell internacional el 20 de març per a promoure la importància d’una correcta rutina d’higiene oral i recordar quins són els beneficis de tenir un somriure sa.

Per què es celebra el 20 de març el Dia Mundial de la Salut Oral?

Anteriorment es celebrava el dia 12 de setembre. Posteriorment es decideix canviar i establir aquest dia sobre la base de tres coincidències i/o curiositats:

   • Els nens arriben a tenir 20 dents de llet.
   • Es considera que una persona gran té una boca sana si conserva 20 dents.
   • Una persona adulta seria ideal que comptés amb 32 dents naturals i 0 càries. (En el món anglosaxó 3/20 és el 20 de març)

Per a què serveix el Dia Mundial de la Salut Oral?

Aquest dia serveix per a tractar de conscienciar a nivell mundial la importància de la salut bucal i posar èmfasi en la prevenció de malalties bucodentals. Per a això es tracta de fomentar hàbits de vida saludables i mesures pràctiques per a prevenir problemes.

Mesures pràctiques per a cuidar la nostra salut oral

 • Ser conscients de la importància de la nostra salut oral i la dels de casa nostra.
 • Seguir una bona alimentació: eliminar de la nostra dieta al màxim els aliments ultraprocessats, limitar el consum de sucres i farines refinades.
 • Consumir més fruites i verdures de temporada.
 • Fer exercici regularment.
 • Descansar bé i dormir el temps suficient.
 • Visitar al teu dentista regularment, com a mínim una vegada a l’any, encara que no tinguis cap símptoma.

Mesures pràctiques per a cuidar la nostra salut oral

 • Ser conscients de la importància de la nostra salut oral i la dels de casa nostra.
 • Seguir una bona alimentació: eliminar de la nostra dieta al màxim els aliments ultraprocessats, limitar el consum de sucres i farines refinades.
 • Consumir més fruites i verdures de temporada.
 • Fer exercici regularment.
 • Descansar bé i dormir el temps suficient.
 • Visitar al teu dentista regularment, com a mínim una vegada a l’any, encara que no tinguis cap símptoma.

El Dia Mundial de la Salut Oral i la importància de la prevenció:

El 90% de la població mundial, en algun moment de la seva vida, patirà algun tipus de patologia bucodental. La gravetat d’aquestes pot ser molt diversa i pot anar des d’una càries al càncer oral. Les afeccions bucodentals més comunes són:

 • Càries
 • Bruxisme
 • Malalties periodontals
 • Mal alè (halitosi)

La majoria d’aquestes afeccions poden evitar-se mitjançant plans odontològics preventius i uns hàbits d’higiene dental adequats.

Com tenir una correcta rutina d’higiene oral?

 • És fonamental raspallar-se les dents de 3 a 4 vegades al dia, després de cada menjada, durant uns 3 minuts (aproximadament la durada d’una cançó). Pot fer-se amb un raspall elèctric o manual. Procurarem passar per totes les cares de totes les dents arribant fins a les genives, i finalment, la llengua.
 • És important usar fil dental i/o raspalls interproximals, per a netejar entre dent i dent. També podríem usar irrigadors, que funcionen amb aigua a pressió. Amb això evitarem el cúmul de menjar que podria acabar ocasionant càries que a vegades són difícils de detectar quan són petites.
 • Cal no oblidar-se del col·lutori, per a acabar d’eliminar restes de menjar que hagin quedat després dels dos passos anteriors. Fer gàrgares amb el col·lutori és un complement del raspallat, no un substitut d’aquest.
 • És aconsellable fer una higiene dental una vegada a l’any en la clínica per a poder treure el càlcul dental que s’acumula sota la geniva i que a casa no podem retirar. Les visites anuals a la consulta per a realitzar la higiene podem detectar tractaments en estat d’inici que seran més fàcils de solucionar i molt més econòmics que si ens esperem que ens faci mal.
R

Raspallar les dents després de cada menjada

R

Usar fil dental entre dent i dent

R

Fer gàrgares amb col·lutori

R

Higiene dental una vegada a l'any a la clínica dental

En Orthodontic Centers ens preocupa la teva salut dental

En les clíniques dentals i d’ortodòncia Orthodontic Dental Centers t’oferim tot tipus d’avantatges en tractaments dentals per a cuidar el somriure de tota la família. Ho fem amb dentistes formats en les diferents especialitats odontològiques i una àmplia experiència professional. A més, treballem per a proporcionar-te preus econòmics, amb pagaments fraccionats i finançament a mida.

especialistas odontológicos en la clínica dental

Especialistas odontológicos

En Orthodontic Dental Centers te ofrecemos un servicio de odontología integral para toda la familia, con los mejores dentistas para cada especialidad, ofreciéndote el tratamiento dental más adecuado para ti.

Primera visita muy completa en la clínica dental

Primera visita completa

En tu primera visita en nuestra clínica dental revisaremos tu salud bucodental, estableceremos un diagnóstico y un plan de tratamiento personalizado y el presupuesto. ¡Respondemos todas tus dudas!

¡PRIMERA VISITA DE ORTODONCIA Y ESTUDIO ORTODÓNTICO GRATIS!

Facilidades de pago en la clínica dental

Facilidades de pago para ti

Los tratamientos de nuestra clínica dental tienen precios competitivos, ajustando los pagos a tus necesidades. Trabajamos con diferentes financieras para que puedas pagar tu tratamiento dental en cómodas cuotas.

DEMANA CITA EN UN SOL CLIC

A la teva primera cita revisarem la teva salut dental, realitzarem el diagnòstic del teu problema i t’indicarem el pla de tractament més adequat per a resoldre’l. També et presentarem el pressupost i t’explicarem les diferents opcions de pagament finançament.

9 clíniques dentals al teu abast

Mapa 9 clíniques dentals Orthodontic
Descobreix la clínica dental Orthodontic més propera a tu, els millors dentistes especialitzats t’estan esperant.