fbpx

Madre e hija con cepillo de dientes salud dentalTenir una bona higiene dental a casa és bàsic per a mantenir una bona salud bucodental. Sabem que això és així quan no tenim placa bacteriana a la superfície de l’esmalt i quan les genives tenen un color rosat, és a dir, no estan vermelles i no sagnen amb el raspallat.

Hem de raspallar-nos les dents de 3 a 4 vegades al dia, després de cada menjada. La més important és la de la nit, ja que estarem moltes hores en estat de repòs mentre dormim; a més a més és segurament quan disposem de més temps i podem dedicar-nos a fer-ho sense que ens comporti més de 5 minuts.

Passos a seguir:

1.- Raspallat de les dents amb raspall elèctric o manual. Procurarem passar per totes les cares de les dents arribant fins les genives i finalment la llengua.
2.- Fil dental i/o raspalls interproximals. És vital netejar entre dent i dent per evitar el cúmul de menjar que podria acabar ocasionant càries interproximals que a vegades són difícils de detectar quan són petites i les veiem quan ja són més costoses d’arreglar. També podríem fer servir irrigadors, que funcionen amb aigua a pressió i faciliten aquesta neteja interproximal.
3.- Col·lutori. Per acabar d’eliminar restes després del pas número 2. És important saber que el glopeig és un complement del raspallat però que no substitueix a aquest.

Tot i seguir aquests passos a casa detalladament, és aconsellable fer una higiene dental una vegada a l’any a la clínica per poder treure el càlcul dental que s’acumula sota la geniva i que a casa no podem retirar. Si tenim problemes periodontals haurem de fer les neteges més seguit, depenent de cada cas, cada quant el nostre especialista ens ho recomani. A més a més, les visites anuals a la consulta per realitzar la higiene podem detectar tractaments en estat d’inici que en seran més fàcils de solucionar i molt més econòmics que si ens esperem a que ens faci mal. Llavors significarà que la càries estaria molt més avançada i que per tant el tractament seria més car i traumàtic ja que podríem acabar perdent la peça.

Així que després de 365 esmorzars, dinars, berenars i sopars, ja has demanat hora per la teva higiene dental?

Natalia Corbacho
Higienista d’Orthodontic Dental Centers

 

Troba la clínica Orthodontic més propera