fbpx

Ortodòncia en adolescents: Segons l’edat en què s’inicia un tractament d’ortodòncia, l’ortodontista prescriurà un tipus o un altre de tractament. Es recomana iniciar el tractament entre els 9 i els 16 anys d’edat, ja que és el període en què es dóna el major creixement i desenvolupament dels maxil·lars i acaba el recanvi de les dents temporals. Per això els tipus de tractament d’ortodòncia a realitzar són diferents als tractaments que es realitzen de forma primerenca i preventiva en nens.

 

AMB QUINS PROBLEMES ENS PODEM TROBAR EN L’ORTODÒNCIA EN ADOLESCENTS?

Els problemes ortodòntics més comuns en els adolescents són o bé dentals (dents apinyades, separades, fora de l’arcada dental) o esquelètics (per un creixement irregular dels maxil·lars). Per això és important realitzar un tractament d’ortodòncia a aquesta edat per aprofitar el punt més fort de creixement del pacient. D’aquesta maneraes podrà corregir l’alteració corresponent abans que el creixement finalitzi.

Tanmateix, just l’adolescència és una etapa emocionalment complexa. Cada pacient assumeix d’una forma determinada el fet d’haver de realitzar un tractament d’ortodòncia i haver de portar aparells. Per això, per un major benestar emocional dels pacients adolescents, és molt important poder-los oferir tractaments d’ortodoncia que siguin molt estètics.

 

 

TIPUS DE TRACTAMENTS PER L’ORTODÒNCIA EN ADOLESCENTS

Existeixen diferents aparells i dispositius ortodòtics per realitzar les correccions, ja siguin fixes o amovibles.

Entre els aparells fixes, disposem de bràquets ceràmics transparents que són summament estètics.

Entre els aparells amovibles, trobem Invisalign Teen. Consisteix en unes planxes alineadores transparents de posar i treure que resulten pràcticament invisibles. Aquest tractament segueix la mateixa tècnica que els aligners d’Invisalign per a adults, però incorpora unes característiques especials per adaptar-los a l’activitat i estil de vida dels adolescents i garantir l’èxit del tractament. En ser un tractament altament estètic, Invisalign Teen proporciona als pacients adolescents una major confiança i flexibilitat durant el seu tractament d’ortodòncia.

 

Tota correcció ortodòntica en preadolescents i adolescents requereix com a requisit el compromís de col·laboració per part del pacient i els seus pares. Els nois i noies han de participar activament del tractament, perquè són ells els qui compleixen un rol fonamental en el seu desenvolupament, complint i aplicant les indicacions de l’ortodontista en cada pas del mateix.

 

Per demanar cita en un dels nostres centres, fes clic aquí.